Här kommer lilla Ludde tjolahopp tjolahej tjolahoppsansaaaaaa!

Jepp!
Min tur i bloggen!
Idag for vi iväg till en utställning. Borde ju gjort som syrran, anat oråd när man blev badad och kammad. Men icke.
Matte bara pratade om skitväder hela tiden och inatt ÅSKADE det! Jädrar i snuset vad det small i ett kör! Lillmatte skrek värre än värst när det var rätt över här.
Puh!
Så man var ju trött som en gnu.
Sen släpade de upp mej en hel TIMME före! Bara för att de tvåbenta kör med sommar och vintertid. Vad är det för vits med det?? Bättre köra samojedtid istället...haha...

Nåja, iväg till Sundbyholms travbana, inte 17 skulle jag få springa av mej ute inte, nähärå, det var in o Totohallen och trängas. Och matte tyckte jag jag for värre än en studsboll men inne på plan skötte jag mej faktiskt! HP och BIR (bäst i rasen) och vidare till gruppfinalen och där slog jag till med att bli 3:a!!!
Ojojoj, vad de päste matte o husse.
Fast jag kissade.
Som 17.
Utanför ringen och inne i ringen så husse sprang med Torky...haha. Men matte glömde av tiden och jag hade druckit rätt bra med vatten... Så när vi skulle gå sen så kissade jag utanför mot en blomkruka med vissna saker i, där stod jag minst 3 minuter och det bara skvaaaaaalade.
Men jag är söt ändå!

Men ni skulle sett, det var 2 staffordshires. Deras matte bad matte hålla i dem medan hon skulle samla ihop sina prylar. Den ene kallades Korven och han gillade matte nåt så in i Norden (sotis? vem? jag??? ) -man kunde döpt dem till Falukorven och Leverkorven (mattes gråa hår ni vet) och den andre han lyckades få av sig kopplet men sprang inte långt.
Korven, va? Fniss...
Sen så var det någon som inte höll reda på sin hund, en stor doberman! Jamen, att man kan tappa bort en chihuahua, det kan jag köpa, men en stor doberman?? Han var en glad skit iallafall, tyckte liksom jag att de 2-benta är så skitiga i ansiktet (det ser man på lillmatte, hon är brun på kinderna och svart runt ögnen, sånt ska ju fetbort eller hur?? )
Tog 10 minuter innan hans matte märkt att han inte var där han skulle...

En annan hund, han snodde en leksak för en annan hund. Han bara gick förbi och nöp den, den vovvens husse märkte inget och han som snodde, hans matte traskade på som bara den och pladdrade i telefon...Ojoj, ja ni anar inte vad man får vara med om!


Domaren tittar inte på mej så då kan jag kolla in de där sakerna som står därborta....med stora tofsar i öronen...hmmmm...


Här är gruppfinalen, första titten. Det var här jag började skvala som en brandpost enligt husse...
Jaja.
Jag är iallafall söt o go!
Fick bra kritik. 16 mån vacker samojedhane. Sug på det ni..vacker!!! Vacker....!
Mörka vackra ögon ( man behöver bara titta matte djupt i ögonen så får man godis...)
Bra öron som sitter som de ska även om de enligt matte är fulla av ludd - speciellt när hon vill att jag ska komma. Då och inte sen. Då är det ett helt kuddvar av ludd i dem...
Bra bett (nej nej, jag visade inte med att sätta tänderna i domaren, hon bara öppnar och kikar in..) Bra pigment. Bra vinklar fram o bak och bra svans. Bra man o ''byxa'' och bra päls. Rör sig mycket bra. Jojo, jag kan om jag vill jag!

Nu ska jag ner o få lite mat.
Lillmatte möblera om i sitt rum och skriker som en brandsiren när hon ser en spindel....haha...

VOV på er!
Ludde, the One and ONLY!

Tältkort

Ibland ser man en del saker som man fullkomligt kastar sig över och ska testa.
Så det här är ett testkort, kan göras bättre men man kan ju tipsa iallafall!Jag har 2 baser, som är ca 15*15 cm, klätt dessa med ett mönstrat papper, stansat ut ett spellbindersblomhål, stansade även en mindre blomma av det som blev efter första stansningen. Stämplade ett motiv och hängde upp den i små små ringar.
Sedan tar jag ett 15*10 cm kort, klädde in det i papper också och vek det vid 2.5, 5 och 7.5 så att det blev som ett dubbelv när jag ställde det på kanten.


Det här kan man utveckla hur långt som helst med dekorationer etc. Goggla på tent card så får du säkert många fina träffar. Jag ska iallafall ta mej vidare med modellen, det här var bara ett test som sagt. Ynkligt och pyttigt.

Sedan har jag gjort Tim H ATC till en swapp men de får ni se senare, dels ska vi inte visa innan dels glömde jag scanna mina...INTE första gången det händer...nä.

Hade 2 st färdigklistrade kort med maskeringstejp så jag gjorde dem klara - visst är jag tjatig med samma sorts kort i ett kör....
Här har jag iallafall kört med de nya ditressdynorna, rusty hinge och crushed olive - jätteläckra färger!!!
Tänk imorgon är det fredag! Skönt!
Sen är det snart påsk - måste leta reda på kvasten f'resten...

Ha det bäst!
Kram
Chruss

Tävling hos Annika!

Hallå!
Den här tävlingen är inte så dum nä!

Du kan vinna detta:

Det du ska göra är att tolka Annikas skiss och följa de instruktioner hon har i sitt inlägg här.
Pågår till den 25 mars kl 18.00.

Så här blev min tolkning:Det är så mycket fjärilar nu och vi såg faktiskt en hemma idag i solskenet!
Fjärilen kommer från InkyWings och texten är Deleelsias.

Ha det gott!
kram
Chruss

Bättre sent än aldrig heter det ju!

Det var KOMA förra helgen och jag ramlade själv i koma efter det...haha..Det har varit kalas och revy uppepå detta! Nä, men det blev inte av att fota korten, det har varit en massa annat och ren och skär slöhet.
Så nu blir det mycket!

Kort till maken som fyllde år i fredags! Gjort till en av bingoutmaningarna på KOMA. Hjärtat är wellpapp färdigskuret och sedan har jag strukit lite embossingink och embossat med ett jättegammalt embossingpulver som heter stone som jag köpte av en norska en gång i tiden. Halvpärlor och rosor!


Ett Z-kort, tyckte papperen från Ladybug är så fina - så här blev det ett kort med den lilla tösen med blomsterkärran.

En annan utmaning med att använda 3 stämplar. Tjejjen är köpt hos InkyWings, en av de från Greeting Farm som släpptes till CHA-mässan i USA. Målad med MCP-tekniken. Snurklan är TH och texten från Dr Ninas. Passade så bra...

Makens favoritmotiv! Kommer från Class Act, Canada. Äpplena och solrosorna är lackade.

En annan utmaning där vi skulle bli inspirerade av reklam för limited edition av hushållspapper och dasspapper. Stämplade och guldembossade Timpans stämplar på svart papper. Doppade en lila penna i lösningsmedel (prismacolorpennorna) och målade lite här och var. Texten är Dr Ninas.


En annan utmaning. Här är det hönsen som har fikapaus i äggfabriken (de kommer från Eat that cake graphics), ''splatterstämpeln'' är Timpans och texten är Dr Ninas.

Här gjorde jag ett som jag har för mej kallas Joy Fold Card overthere. Man har ett baskort som man viker in en del av, inte dubbelt alltså, sedan sätter man en annan del så att det låses av som i mitt fall en blomma. Errrhhh, man ska inte förklara saker o ting dagen efter kvällen före... Stämpeln kommer iallafall från Joanna Sheen och så här ser kortet ut uppvikt:

Ni ser principen va, den flik som är rosa till höger, på den är alltså lillskrutten stämplad...

Sedan hade Karlsson scapperi en teknikutmaning som kallades dubbelt slide card. Drar du i en flik så åker det ut 2 st på var sida om ''basen'', petar du in dem så åker båda in igen...(hähä, det går bra det här) och denna ovan var mitt första försök,pojken är papper från Ladybug, textstämpeln är från Ingers stämplar. Kort nummer 2 lämnade jag in till utmaningen och det är detta:


Stämplar från Art Impression, biljet från Timpans och egna kråkfötter.

Nu håller jag på med ett s k tältkort som jag hittade på nätet. Så det kommer sen!

Igår var vi på Hjalmar on Örebroadway! Fick det i julklapp av maken, bussresa med mat och trevligt sällskap i form av maken himself
Vi är fans av Hjalmar och det var faktiskt bra! God mat, bra platser och en härlig show. När den där mannen spelar Hjalmar med sin goa tofs på huvudet och hans kåserande då börjar jag skratta innan han ens öppnat munnen. Det är så praktiskt med resan också då bussen stannar nere vid skolan sen bara åker man - kan inte bli bättre liksom.

LUDDE HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu vill jag ha ett vov med i laget också. Matte pladdrar så!
Det är full rulle - i morse fick jag manikyr och lite hårklippning. Håret mellan tassarna växer så och det blir så halt inomhus när man ska fara runt. Det fastnar inte snö och sånt ute, bara inne så matte klippte bort lite. Sen klippte hon klorna också när jag ändå låg där med bena i vädret.
När husse fyllde hade jag fullt upp - puh, vad FOLK! Inte satt de stilla heller så man fick fara runt. En liten parvel var med och han var precis i min storlek, mycket pussvänlig. Matte bara försökte få mej att gå ner i varv men se, det var inte lätt inte. Inte förräns goda vänner till matt o husse kom och de andra åkt hem, då fick jag ro och somnade. Fick smaka på en rulltårta, den var mumsig....


Här är det full ös - medvetslös. Har sprungit runt hönsen och sen kallade husse på mej och då kommer jag i full kula. Matte säger att min svans liknar en plym... Här ser ni en hel del snö också förresten!
Katterna börjar må nu också när solen värmer och de kan vara ute mer - åtminstone lillmattes katt, han har suttit och päst överallt här idag.

Livet är härligt! Tjohooooooooooooo!

Ha det bäst!
Kram Chruss å' Ludde!

Mars/april

Jag är snart i KOMA...nåja imorgon dårå!
Ska bli så kul!
Träffar dessutom en DT-kollega, kan det bli bättre?

Har glömt ladda upp bilden för min almanacka mars/april.
Denna går i bruna nyanser och det är allas vår lilla Timpans stämplar...Annars har det varit en ljuvlig dag, takdropp, strålande sol och en överlycklig vovve som skuttar omkring precis överallt!

Ha nu en skön helg!
Kram
Chruss
RSS 2.0