Kort och babbel!

Först av allt ska ni få se en underbar KAOS som MiaPuh gav mej!

Den underbara MiaPuh hade skickat med ett par häftiga charms, bl a symaskin och korköppnare...

 

     

Stämpeln passade ju mej som hand i handske Tusen tack MiaPuh!
F'resten, ni hittar hennes blogg här!

Vi var ute och åkte med hembygdsföreningen till ett naturreservat vid Kungsör.
Och då åker man ståtligt värre!!!


Den här pärlan är verkligen nostalgi - så otroligt välbehållen och mysig!

Jag har lite fantasi så när vi gick där bland stenarna så....den där stenen i mitten...ser ut som en fot, med lite urgröpning för stortåa och lilltåa...visst?

En källa i skogen....

Har gjort 2 kort, en med Beeswax stämplar - f'resten! Har ni några beeswaxstämplar hemma, hoppa på Evas utmaning på Hobby och Hantverks ,du kan vinna ett presentkort, slut den 28 september så skynda er!

Zebrorna är alltså Beeswax, texten är ett set från PXS (gammalt), träpärlorna är från nått slaktat halsband och häftklamrarna är faktiskt Tim H ministaplers - väldigt användbar med sin storlek.

En ny stämpel från C.C Design, swiss pixies. Söta som socker! Målat med promarkers.

 här!

Matte går och surar för hon inte kan åka på mässa och köpa nya hÄnglar. När hon har en alldeles egen ljuv ängel här hemma? Det är väl inget att sura över??

Kommit på en till betydelse för det där M i mötesplats. En plats där matte håller i sig när hon ska tömma skorna på grus...i morse var det nog en syn. Jag sitter där, stilla som en ängel med nosen mot vägbanan medan matte står och vingligt håller i koppel, stolpe och muttrar över några stenar.Hon säger inte stenar. Hon säger sten*****, * står för ett fult ord som inte lämpar sig för små samojeders öron. Då hör jag ju himla bra om vi så säger.

Inatt var grävlingen här igen. Husse har ju lämnat tillbaka buren han lånade av en på kommunen. Den hade vi på 2 ställen i trädgården och nere i bonnens lada. Den enda vi fångade var Ingeborg. Katta satt i buren en morgon...hon är rolig hon. Överallt och ingenstanns är hennes melodi.

Det har blivit samojedväder nu, har ni märkt det? Frost en natt, härlig luft, helt perfekt för en sammis!!! Det är varmt på dagarna så när matte och jag tar vår promenad gär hon i t-shirt och byxor. Hon muttrar om att ha kortbyxor men det stannar vid muttrandet....
Viltet rör på sig också, de har en genomfartsled mellan 2 åkrar på vår väg. Jag måste ju kolla upp detta noga så jag far som en stolle mellan höger och vänster dike. Ljuvliga dofter! Sedan brukar jag roa mej med att försöka fånga sorkar. Tar ett hopp som rävarna gör ni vet...fast jag fortsätter med 2-3 hopp efter varandra och matte blir det ingen ordning på då. Näää, inte på en enda fläck...Dels håller hon på att drutta i diket själv sen skrattar hon så hon viker sig dubbel. Hon och husse har bestämt sig för att jag var en känguru i mitt förra liv.

Jag går inte på kurs just nu. Jag är slyngelåldern. Könsmogen. Och herrejösses vad brudarna luktar gott! Matte hävdar att min nos är 3 ggr så stor som hos en normal samojed. Men jag har inte tid på kursen, måste ju kolla in de andra hundarna och markera revir och ha mej. Men jag har lärt mej massor, hälsa, vinka, spela död, rulla, sitta fint, stanna kvar, komma på inkallning (nåja, ibland hör jag väl inte alltid...hehe...) så matte fortsätter kämpa. Jag är ju rätt snäll innerst inne. Å himlars pöt!

Ha det bäst!
Kram
Chruss & Ludde


Här far vi som skottspolar!

Jag har inte gjort ett skapandes dugg sedan Kolbäck...på kortmakarsidan.

Men vi har hunnit med Torshälla marknad i lördags - jättetrevligt, mycket folk, mycket hantverk, mycket vovvar, mycket dofter och fika.

I söndags skulle maken åka till Biltema i Västerås och inhandla bromsskivor som pajjat på min bil. Gissa vems öron som började fladdra - Biltema = dubbelhäftande tejp och annat bra-å-ha, ja, ni vet.
JAG hittade då saker. Maken hittade inte bromsskivor. Maken sur. Så när vi åkte därifrån slänger han ur sig att då åker vi till Örebro. Mäh...Örebro? För ett par bromsskivor? Det blir väl inte billigt trots att vi åker i lilla Luppe? Jodå, hävdade maken, det gör det visst det. Mäh..kan du inte ringa och fråga först då?? Näh.
Nähä.
Nåja, kanske finns nått trevligt på vägen. Väl framme så hade de bromsskivor - tackolov säger hon som inte hade lust att fara runt till nästa Biltema. In på Ica också när vi ändå var i farten. Sen...när vi ändå var i Örebro....Luddes uppfödare bor utanför...med en kull 7-veckor gamla valpar.... 
SÅ åkte vi till Odensbacken och tittade på ett gäng små söta helt underbara lurviga samojedvalpar. Utan varken Ludde eller kameran med.
Men!
Kolla här: visst smälter man!!!!
Kan rapportera att det gått bra för Zenita, (scrolla en bit ner får ni se henne med sina rosetter) en av Luddes syrror!!! Pangbrud!!!

Sen har jag ett gäng KAOS att dela ut..6 st till Lillpiga, Jatta, Trollmor, Alexmamma, Tettiz och LeeLo!
Trumvirvel!

 


Distressrutetekniken kan ni nog nu :-D.
Den här ovan har jag gjort så här:
Stämplat en bold stämpel från Inkadinkado på en tidningssida med Versa Mark.
Fyllt i med perceft pearls , en bronsaktig färg. Borstat bort överflödet och sprayat med glimmermist.

Ludde här!!!
Nu är jag väldigt stolt över min goa syrra! Bara så ni vet det.
Och det var kul att gå på marknad - sitta vid fiket och smaka wienerbröd och titta på alla som knatade fram o tillbaka och bara titta överseende på hundar som försökte inbilla sig att de var nått - men jag satt så snällt så. Matte har en flaska med behållare så jag fick alltid vatten när jag behövde och många kommentarer om hur fin jag var.
Mmmm, härligt.
Men sen!
Försvinner matte och husse en hel DAG! Och hälsar på hos MINA släktingar och jag fick inte ens följa med??? Går inte skam på torra land då, då vete 17! Ja, det fanns valpar där som inte är vaccinerade - MEN! Det fanns andra släktingar! Så, de ligger pyrt till! En stund iallafall!

Sen går matte och jag rundor på en timme - på den vägen finns det en skylt, blå med ett vitt M på. Kallas visst för mötesplats. Men icke mötesplats för samojeder, nehe, utan bilar. Här kan vi inte stå sa matte när jag envist försökte stanna och se om det kom nån samojed, det är bilar som kommer här. Ska du stå här å vänta på en sammis får du stå här länge sa matte. Fördärva nöjet för mej - *mutter*. Men det finns fler sådana skyltar så det är bara att leva på hoppet. Kommer det en bil KAN det ju vara en samojed i den?? Visst?

Ha det bäst!
Njut av det härliga vädret som vi här i Mälardalen får uppleva på dagarna!
Kram
Chruss

En massa bloggcandys!

Prickiform har en utlottning:


Du hittar den här och deras hemsida finns här

Änglahus är en annan som lottar ut - kolla bara...
(torkar bort dregglet från hakan)


Du hittar den här!

Sedan är det den här...ojojoj...

[ingvild_52300410.jpg]

Information om denna hittar du hos Ingvild!

Så.
Nu är det bara att sätta sig med lite popcorn och hoppas man har tur!
Kram
chruss

Morgonstund

Det är kallt nu på morrnarna....dock en frisk härlig luft. Lite dimmigt.
Man ser mycket spindelnät...

En del är väldigt fina, en del ser ut som det varit PARTY PARTY allraminst...

Vi hade besök, en randig sak vid namnet Herr Grävling gillade inte att det var staket mellan honom och oss.

Helgen som var, på söndagen åkte vi till Jädersbruk och tittade runt på allt gammalt och lite nytt.

Man blir lite nostalgisk....de här fanns ju när en annan var ung...

En aning blött i båten...

En kille som gör modeller som är så fina, slitna som om de gick i hårt arbete hela tiden...


Härlig va?

Ha det bäst där ute!
Kram
Chruss

The KING!

Idag blir det inga handgjorda kort.
Nä.
Idag blir det sådant här prat:
Idag har JAG tagit över bloggen. Jag, som är fd Prins Ludde! Jag har blivit uppgraderad till Kungen!
(märks att matte är datastörd...) Fast jag är bäst oavsett matte kallar mej Prins eller Kung!
Eller hundskrälle för den delen...

Vi åkte på utställning idag. Ett par mil utanför Eskilstuna på en nationell utställning anordnad av Svenska Hundklubben. Det vara bara jag som var ädel, dvs samojed  - matte och husse såg en siberian huskyvalp i valpklassen i ringen brevid men jag var ensam i min ras.

Ni skulle hört matte - herrejösses - redan när hon satte sig i bilen var hon nervös...puh...och ju närmare området vi kom ju värre blev det. Hennes ansiktsfärg matchade min päls om vi så säger...haha...och jag visade upp mej från min bästa sida, gick på 2 ben, for som en skottspole och för varje steg så blev matte nervösare.

Nåväl, matte och husse parkerade sig vid ringen, matte kammade mej och jag satt så lydigt så och bara tittade på alla vovvar. Så matte började slappna av och skulle träna med mej så jag skulle vara med på hennes noter...haha, jag fick fläsket att flyga jag! Tog ett jätteskutt framåt med matte i ett lika stort skutt efter mej. DÅ vart hon blek igen...

Alltså, jag är inte såå hemsk men jag är väldigt social och sen ska jag hinna med så mycket så jag far som en skottspole.

Vår tur!
Domaren klämde och hade sig - fattar inte varför de måste känna i rompan alltjämnt...man är väl karl! Sen skulle vi springa. Och matte, hon är ju rolig hon. Inte ville hon att jag skulle hälsa på alla som satt runt med ringen...neh, hon är så tråkig. Dessutom...tror ni inte hon höll på att tappa byxorna igen????? Trots att hon sytt in dem? Trots att hon hade en stor säkerhetsnål? Tss...inte undra på att det går vingligt...Nåja, varv 2 och diagonalen var mycket bättre. Sen fram till domaren igen. Mmm. Vet ni vad hon säger då??? Som gjorde att matte höll på att flyga på och pussa henne? Att Matte hade En Mycket Fin Hund! Flera gånger dessutom. Så matte står där och flinar fånigt. Husse som hör väldigt bra ibland riktigt päste i stolen.
Sen.
Ser matte att hon plockar bland banden. Flera band. Matte blir så där vit och dan igen. Så kommer domaren fram och spänner ögonen i matte och säger att vi får inte åka hem för vi ska vara med i finalen....Sen överlämnar hon 2 röda band som står för 2 st förstapris och ett rosa för HP = hederspris. Matte står där och svajar och svamlar och är överlycklig! Domaren säger än en gång grattis till en mycket fin hund!Då, ska man man sitta så här bara:

Åsså ska man bli kliad på magen!Sen blev det lite väntan.
Husse tog en lång promenad med mej medan matte satt och försökte varva ner.

Sen... F I N A L!

I den klass jag hörde hemma bland unghundarna var det 12 st.
Fem gick till finalen. Efter en första titt så fick en gå ur. Det var inte jag.
Sen skulle vi springa lite och då var jag stirrig igen.
Så rangordnade domaren oss och jag kom 4:a och matte och husse är så malliga!
Stolta.
Högfärdiga.
Smått larviga

Så, det var faktiskt en riktigt rolig dag!
Men när vi kom hem och det skulle plåtas var jag trött. Hiskerligt trött. Matte vägrar visa bilderna på henne och mej som husse tog på utställningen. Påstår att det handlar inte om sumo-brottning utan hundutställning.Nån som kan förstå varför det måste vara röda och rosa rosetter? Tjejfärger ju....
Nu ska jag ta min kossa och ta en tupplur. Husse springer och jagar gräsklipparen och matte säger att hon ska städa pysselhörnan...haha....jaja, hon somnar nog med näsan i en stämpeldyna ska ni se...

VOV!
Ludde

 

RSS 2.0