Sådärja!

Nu var den här dagen över och vovvarna har återgått till skitigt stadium :-D


Här är det tre killar och en Harry!!!


Men...matte! Herregud vilka stora fötter du har!!!!!


Haha, vad TRÖTT jag var här då? Harry sover redan i buren bakom mej och Ludde gör sig redo för att flirta med domaren! Men götapetter vad fötterna ser stora ut i de där skorna...

Den här veckan ska jag vara tyst för vi ska ut och röra på oss lite.
Återkommer!

Sköt om er nu och ha det så bra!
Kram
Chruss

Annorlunda distressruta

I en av tidningarna Craft Stamper hade de tips om olika varianter på rutan som jag föll för - inte att det är raka kanter utan trianglar etc.
Så jag gjorde en triangel med olika gröna nyanser av distresserna och stämplade en gran från Tim Holtz samt en text från YouDo.
Blev ju riktigt läckert minsann!Kram på er!
Chruss

Jag vill också ha!!!!

Vilken drömbil för en som mej!Suck!
Nåja, drömma kan man alltid - kosta gratis.

kram
Chruss

Mera jul och halsduk

Hallojsan!

Igår var jag mer energisk än en duracellkanin!
Gjorde kort för min kommande vecka som DT hos Lisa, fäste trådarna på min halsduk, en lovvikavante klar,mer pyssel och promenader.Värmande lång med härligt flätmönster!Blev inspirerad av Annika och började köra distressrutor här.
Så enkelt men så snyggt! Kolla in Annikas kort!
(ja, jag vet, det är nått skräp i snögubbens ena öga, det ska vara 2 svarta prickar och inte nått glittertjosan).

Kram på er!
ChrussFängslande kort?

En litet kort med en uggla...

Han är så söt! Faktiskt!

Nu är jag uppe i 45 julkort! HA! Jag ligger före! Fniss...
Plus ett antal paketlappar.
Jag hade sååå många sådana där tags så jag gjorde det enkelt för mej, en del satte jag ihop med en tag, en del fick vara som de var.


Stämpeln kommer från Nellie Snellen, färglagd med MCP utom det röda bandet, det är tusch.Under foten på tjejjen har jag använt vit gel rolly, tyckte det skulle påminna lite om sockiplast :-D
Sen köpte jag så fint papper från Ladybug and friends. Eftersom jag inte scrappar ville jag att papperet skulle komma i blickpunkten. Motiven var nere i högra delen av papperet så jag delade helt sonika papperet. Valde ut en cardstock som matchade och sedan skar jag bort lite av det mönstrade så att det blev några mm mindre jmf med kortbasen. Limmade endast fast det i ryggen, smällde dit 2 eyelets med band.
Sedan tog jag den andra mönstrade biten, delade det i 2 och skar till det så att det var lite mindre än kortbasen, limmade fast det efter det att jag stämplat en swirl.
Tycker det blir rätt läckert med det mönstrade på det viset!

De här 4 korten är med papper från Panduro, från ifjol. De var lite svårare men jag skar till dem och vek ett enkelt kort.Och här kom alla juletiketterna.
Kul att kunna göra ngt av alla de bitarna som legat här och drällt :-D

Ha det bäst!
Kram
Chruss

Nu ska det handla om nått helt annat!

Hembygdsföreningen hade anordnat en visning av ett dressyrcenter. I normala fall kommer det ca 10-20 pers...på det här kom hela 140 och alla var inte med i föreningen men de var ju välkomna för det!

Vad vi skulle se? Jo, ca en halvmil från oss så har en jätteduktig dressyrryttarinna med sina föräldrar byggt en enorm anläggning plus eget boende. Det är ett dragplåster för bygden.
Nog pratat va?


Tjejjen heter Sanna Nilsson och är en mycket duktig dressyrryttarinna som vi säkert kommer att höra mycket om.
På väggen står det Sanna Nilssons Dressyrcenter. Det stod färdigt nu i våras.Man kom in i en gång och det var så rent och fint så jag höll på att ta av mej skorna nästan.
Till höger kom man direkt in på banan där hon hade ett specialunderlag bestående av fin sand och papper, tydligen väldigt vanligt på kontinenten. Fanns rör i taket med vatten som de sprutade ut när det behövdes.Här står vi uppe på läktaren som alltså var ovanför bilden från manegen.
I gången där fanns det fika, tvättrum och tork av bl a täcken, sadelkammare, spolspiltor, rum för veterinärbehandling, foder, boxar m m. Ovanför allt detta på sidan fanns det en lång radda med rum! Just det RUM! Underbara med sängar, soffa dusch/toa. För långväga gäster och kurser m m.


Här går man...haha...hela vänster sida var det rum och på höger sida kunde man se ner på manegen.VAD ger ni mej för den här sadelkammaren (jaja, jag höll på att ta av mej skorna där också...fniss)


Fina va?


Fin soffa och kristallkrona..i sadelkammaren!Spolspiltor, 6 st totalt.Boxarna, stora rejäla. Hon hade sina hästar hemma men jag ville inte fota och störa dem.


Här ser man det från andra hållet med läktare och gång.Här är rummet med tvättmaskiner (jaja, jag fotade dem också men jag laddar inte upp dem) och plats för att torka alla täcken bl a.Ett av fikarummen med anslutning till ett kontor. Fanns fikarum och avkoppling på övre våningen också.
Här kan ni läsa lite mer:

http://www.malarvaningar.se/paagaaende-projekt/sanna-nilsson-dressyrscenter.aspx

http://sannanilssonsm2009.blogspot.com/2010/05/lista-sanna-nilsson-dressyrcenter.html

http://sannanilssondressyr.blogg.se/

Må så gott!
Gnägg!!!
Chruss

Mera kort!

Det är kallt - trots att det varit det ett tag nu - vi har frost varje natt nu - så är det svårt att ta på sig! Ja, jag är hopplös. Vantar, vaddå vantar? Mössa? Va, måste jag ha jacka på mej också...typ. Jag är värre än småungarna!
Men isskrapa är införskaffad till lille bilen, rosa rattmuff och rosa/vit snöborste - det är Mekonomen som har kampanj för Rosa Bandet. Så båda bilarna kommer ha rosa rattmuff! Så vi är beredda när det här kommer!


Det fanns en låt - Min gamla gula flygmaskin, med Streeples nån gång från 60-talet som inspirerade mej till det här kortet:Uggla från PaperMaze.

Det kommer ju att bli en sommar nästa år igen - alternativt 'bra å ha när man ska på semester'.Stämpel från Storyhouse


Även denna pippi från StoryhouseImaginiscie

Det är ''bra å ha'' kort för de som behöver lite Krya-på-sig också


Uggla från PaperMaze.

Så,
Nu ska jag dricka lite the och sticka på en halsduk.
Ha en fortsatt bra helg!
KRAM!
Chruss

Röde baron!

Japp, här kommer han tjoandes mellan molnen!
Stämpeln som föreställer herr Baron är en uggla från PaperMaze.


Tacksamt motiv, både kul och lätt att måla (MCP).

Småkort är alltid bra att ha - till presenter, blommor etc.
Den här krabaten (hehe) kommer från Imaginisce - de har rätt söta stämplar som är väldigt användbara.


Började på julkort igår igen - har hållit på ett tag med dem nu och för en gångsskull har jag ingen press! Det låter jättejobbigt att börja i januari..typ...men man hinner inte ledsna och slipper sitta dan före det ska iväg på posten.
Det ska jag försöka med varje år nu.

Kram på er!
Chruss

Jack Sparrow siktad vid Vinga fyr...Haha, förlåt, jag kunde bara inte låta bli...Piratugglan kommer från PaperMaze, de har verkligen lyckats få till roliga stämplar, helt i min smak!!!
Monterade ugglan på ett vykort...lätt som en plätt eller hur?

Vi har haft hand om en liten sötnos ett par dagar då hennes husse o matte varit på resande tass till Sundsvall.
Killarna gillade henne jättemycket!


Lilla My!


Här ligger killarna och myser.. Harry leker med en hundleksak i form av ett däck med dragsnodd i.

Har gjort fler kort men jag tror jag laddar pö om pö - så välkomna tillbaka!
Kram
Chruss

Små roliga saker i vardagen

Harry är en liten herre som ska gräva ner sina saker ibland.
Ute eller inne spelar ingen roll. Många gånger lägger han en bit eller sak på golvet, stryker med nosen runt, dvs ''öser'' jord äver det, eller så drar o sliter han ned en matta. Ludde var preciiiiiis likadan.

Idag fick jag syn på Harry när han la ifrån sej ett tuggben och bökade runt det. Av en slump skulle jag hämta en sak och får då syn på benet och....det här:


Benet hamnade precis perfekt hos mjukisvildsvinet :-D

Det är de där små små sakerna i vardagslivet som kan förgylla mycket!
Ha det bra!
Kram
Chruss
RSS 2.0