GOTT NYTT ÅR!

Har jobbat lite idag - sista för i år - nu är det 2010 som gäller.
Igår var vi och åt på thairestaurang - firade bröllopsdage minsann.

Men hua vad kallt det är, vi har haft runt -23 grader.
Det tar en stund att tina kan jag lugnt säga. Fast Ludde märker ju inget, han studsar runt av lycka för snö och kyla, pigg som en mört - medan husse o matte ser ut som Michelingubbar..haha.

Året som varit - nåja snart slut då, har varit turbulent. Ludde blev vår nya familjemedlem, mycket jobb både för maken och mej, lite sjukdomar i släkten, en härlig sommar och höjdpunkten med Islandsresan.
Pysslandet har åkt jojo rejält det här året, men det kommer att bli bättre, det känns så iallafall.

Bjuder på en disig bild från oss här:



Det var vackrare igår men då hade jag inte tid först och när det väl fanns tid så var det kolsvart ute...hepp.

Ha det bra alla och håll händerna borta från fyrverkerier - tänk på alla djur och fingrar för den delen...

Kram!
Chruss

Till er alla - från oss alla....

En riktigt GOD JUL!


Kram från familjen Karlsson!

Easel card / Stafflikort

Gjorde lite stafflikort också - kul att testa - ett av dem var riktigt snabbt dessutom.



Bara att stämpla en text - denna kommer från Stämpelboden - limma dit en knapp...klart... Nåja,det ska ju skäras och vikas lite men men...that's a piece of cake lixsom.



Tösen är ett bokmärke från Panduro som jag limmat på cs och klippt runt om samt dragit med saxen runt om (jopp, hittade inte mina verktyg...erhhh). Som ''lås'' tog jag ett 3D-märke från ett fynd på ICA - passar suveränt!



Här har jag stämplat en ny ren från Stämpelgården, målat med promarkers och prismacolorspennorna. Monterat och satte även dit en självhäftande filtsnöstjärna jag hittade i jullådan. En silverbrad som lås och god jul-texten från Deleesias.

Idag är det varmare, bara -6 grader, lite lätt pudersnö har ramlat ner. Vi har varit och handlat det mesta av julmaten, nu är det bara kompletteringshandlande som mjölk och frukt etc. Plus att jag inte är färdig med julklapparna ännu. Dotra bakar pepparkakor just nu så det luktar ljuvligt i huset! Mmmmmm, doften av pepparkakor ger verkligen en julkänsla!

Ha en fortsatt bra 4:e advent och ska ni ut och åka nu i veckan - kör försiktigt!

Kram
Chruss

Nu är det KALLT!

Minus 19 grader här ikväll, men det finns de som har det kallare.
Det har varit en underbar dag idag, kallt, vindstilla och en blå himmel! Ljuvligt!

Här är en bild på en av askarna jag gjorde:




Så otroligt vackert med rimfrosten - tyvärr lyckades jag inte fånga ''glittret'' riktigt bra.


Så fin man är! Lite snö på nosen...



Den här bilden är inte bra men ni får iallafall ett hum om hans hoppande - rävhopp - som kan fortgå hur länge som helst och han är så otroligt lycklig!

Nu ska jag sätta mej i soffan och njuta lite av kaminvärmen, Ludde och maken. Dotra sitter och chattar...

Ha det bra!
KRAM
Chruss

Nu är sköna vintern hääääääääär!

Har hållit på att vika askar med en sådan där topscoresak...KUL!
Stoppar ner små julklappar!
*visslar*

Sedan var det lite brandkårsutryckning på julkortssidan - ALLTID är det nån man glömmer!

Det onda i axeln har gått över, inte helt men nästan. Men hu så man blir! Grinig och gnällig och roterar som ett grillspett om nätterna för att man inte kan sova. Somnar man så vaknar man huxflux för att man hamnat i ett läge då det gör ont. PUH! Har ju inte tid med sånt trams just nu.

Det är kallt här, runt - 10 grader, det blåser rätt bra, vår lilla väg är hopplös, den yr igen på nolltid. Maken är på personalfest så det blir grannen som får ploga. Men vi reder oss bra ändå. Jag tycker det är skönt med snön och det kyliga efter alla veckor med regn regn och åter regn.



 
                                    


     




  


Mycket testande och nytt för hela pengen den här gången.

Ludde här!
YES, vilket härligt polarhundsväder! Matte bara står och skrattar när jag tar full fart, studsar över snön, hoppar rätt ner i snöfyllda diken så att det bara sticker upp ett par gula öron. Ja, matte hävdar att jag är gul nu i den vita snön. Förut var jag grå, så man kan inte säga annat än att det är variation på mej. Det pratas om jul här - julklappar och god mat, dvs allt för en samojed. Köttbullar, skinka....mmmmmums!
Men de tvåbenta är konstiga - de bara tjatar om vad de önskar sig i julklapp? Det är väl ett enkelt svar - god MAT! Behövs något annat egentligen?
Matte har börjat busa på promenaderna. Rätt var det är far hon iväg och gömmer sig eller hojtar och har sig. Har fullt upp att hålla reda på henne mellan skutten. Kallas visst kontaktövningar. Jag kallar det för-att-hålla-reda-på -en- galen-matte!
Nope, nu ska vi gå och lägga oss. Hoppas matte får sova ordentligt i natt, igår gick det inte att få en blund som hon for runt...

Ha dä!
Kram
Chruss/Ludde

YES!

Ha!
Pyssellusten är tillbaka - klar med julkorten även om en del blev enkla (tanken som räknas vettni) så är jag runt. Har förmodligen glömt både den ena och den andra men det är det man har vanligt porto till..fniss....

Har tagit foton men kan inte ladda bilder at the moment och en del är rätt avslöjande så ni får se sen.
Har testat lite olika vikningar och dragkort (de där med en fastsatt flärp, vad de nu heter...minne som en flodhäst just nu).

Idag på tredje advent har det snöat här....ett lager med samojeder ligger ute på backen . Det är kyligt så det har hårdnat ute i backen. Skönt, för jösses vilken grå hund man har haft de senaste veckorna. Nu är han gul istället...
Men det går att gå rundan - på ett vettigt sätt - nu när backen frysit till, det är totalt sönderridet här bakom, dock inte på vår mark, men det finns 4-5 rejäla surhål där man sjunker ner till anklarna, inte alls kul sanna mina ord.

Skulle hunnit med lite mer men jag har ont i skuldran - har suttit med ispåse och massage hela helgen nästan. Hoppas det bara är en sträckning och ingen inflammation. Sist jag hade det -för en himla massa år sedan - satt jag på akuten en hel natt och spydde och hade mej. Färdig att golva läkaren bara han petade på mej...

Maken håller på att byta säkerhetsbälte bak i bilen, den unge mannen Ludde var lite rastlös en dag och tuggade lite på den ena när tandklådan satte in. Så det blev lite rispat. Eftersom bilen ska besiktigas snart så var det läge att byta. maken fick tag på ett för vår årgång och när han hämtade ut det så undrade han varför det var 2 små påsar.... då hade killen lagt med lite hundgodis i en påse åt Ludde. Fin pik va? Men den var bra för vi skrattade gott!

En saffranssemla har vi klämt i oss också! Ja, jag har inga hämningar när det gäller semlor - de kan ätas året om - så det så! Nja, inte på sommaren kanske men annars går det så bra så!
Mums!!!

Ha det bäst därute!
Kram
Chruss

Slask och diverse

Sorry, den här bloggen har inte blivit speciellt uppdaterad...erhhh, host.

Men jag har tappat inspirationen till kort för tillfället. Det mesta jag gör hamnar i soporna.
Men det vänder väl nångång.

Igår var vi på bussresa till Nora och julmarknaden där. Det var inte precis julväder men vi kämpade tappert på i den mysiga lilla staden med skitvädret. Efter lunch var det värre, då frös både maken och jag. Dessutom gjorde ju regnet att alla ville vara under tak...haha...på samma ställe som vi. Men det var kul iallafall. Hittade en mysig butik med lite charmiga vintagesaker, mycket shabby chic. Jättefina julkransar och sedan det obligatoriska godiset. Men det hoppade vi över. Maken sprang på ett decilitermått för mjölk som vi saknat länge - bara sådär. Kul!
Det var hembygdsföreningen som anordnade och de bjöd på glögg med pepparkaka på vägen dit, kaffe med hembakat på vägen hem. Så skönt att bara få sitta och t o m sova en stund.
Vi fick ju gå upp tidigt, bussen skulle gå kvart över sju. Som dotra kommenterade, varför ska alltid pensionärer upp så tidigt??? Kan man ju undra...fniss...

Men, ärligt talat, jag är så less på det här gråa, trista regniga vädret nu. 2 dg förra veckan var det kallt så det gick att gå rundan utan en massa spagatövningar och en av dessa med SOL, hur ljuvligt som helst!! Jag vill ha det så. Nu är ju julljusstakar uppe så det blir ljusare inne men ändå, man behöver lite härlig sol ute också. För att inte tala om hur skönt det skulle vara att slippa ha en grå hund...

Annars lullar det på. Ludde o jag tränar, dotra håller på med sitt liksom maken. Lite julklappar är inhandlade och jag fick en ide för maken...hehe...jaja, den som lever får se.

Ha det bäst!
Kram
Chruss
RSS 2.0