Norberg och helgen - bara vovvar!

Tjo, vilken härlig dag vi fick i Norberg. Lite regn och lite solsken och massor av utskällningar. Det var en utställning anordnad av Svenska Polarhunden så det var bara polarhundar där. Dessa består av Alaskan Malamute, Siberian Husky, Grönlandshund och Samojeden.
 Det drog igång fort för oss, Ludde ingår i valpar 6-9 månader och det började direkt så jag hann inte bli så nervös. Dock såg det nog roligt ut eftersom han är fostrad att sitta fint när vi står stilla och det ska man inte göra på utsällning, då ska man stå och kråma sig......men men, det tar vi igen nästa gång. Det var bara 3 hannar och de andra 2 var äldre än Ludde men han blev tvåa och fick jättefin kritik!
(så jag behövde inte skaffa linser till domaren...  )


Alltså, jag har tappat lite i vikt och tänkt ju inte på det...men mitt i allt galopperande med Ludde kände jag att byxerna...höll på att glida ner..! PANIK! Hur räddar man en sådan situation i det läget? När jag varit ner i hörnan och vänt sa jag tydligen för mej själv, fan, jag tappar byxorna...för domaren skrattade påstod maken....gaaaah...Bara att peta in fingrarna och fnatta på..Här står Bosse med Ludde och sedan är det hans 2 syrror (den andre hanen var inte med) Zenita i mitten och Zingoalla till höger. Ludde heter egentligen Zeb...det är alltså en Z-kull. Syrrorna visade sedan upp sig och kom etta och tvåa.


Jösses, syrrorna anfaller och ska ge igen för gammal ost...Är jag inte pööööööööööööööööt?


Detta är Luddes pappa - Bamse kallad.


Och här är farfar Oliver Twist!

Mamman hans löpte så hon fick vackert stanna hemma hon...Gruppfoto - det är inte lätt det! Precis när vi fått till det så struttade nån iväg...haha..
Här är det iallafall från vä-hö: Zenita, Ludde, Zingoalla med uppfödaren Gunilla och så Bamse som försöker stilla sina telningar..


De hade en klass med barn och hund och Jenny var tuff som hoppade in och visade Ludde. Det var på eftermiddagen och han var T R Ö T T - vilket innebar att här skulle vi inte stå - nähädå - här sitter vi, jag skiter i hur mycket godis jag än får - jag är trött!! Men alla barnen fick en liten pokal, rosett, godispåse och en sådan där tunnel ni vet...

Det var en lång härlig dag - Jenny hade pojkvännen med som sällskap och de 2, jag och Ludde somnade som små grisar på hemvägen.
Skönt att få vara ledig på fredagen. I lördags var det klickerkurs, födelsedagsuppvaktning, skjutsa dotra, maken iväg på västfest i Bondlurksklubben, jag städade och somnade väldigt gott framför teven - som vanligt.


Idag har jag donat lite, bakat bullar, glott på gurkorna i växthuset - de växer må ni tro!
Pussat Ludde titt som tätt, kollat in maken som gått och klippt gräsmattan, tagit en allergitablett, gräsen börjar sakteliga blomma här och jag är gräsallergiker.
I stort sett bara njutit och haft det bra idag.
Har inte stämplat och veckan som kommer lär jag nog inte hinna. Hittade en låda med EZ-mountade stämplar som jag måste göra rent och byta till kardborre på. De har glidit och kletat och haft sig...isch. Jag är inte världens fan av EZ-mount  - det erkänner jag villigt!
Till pingst blir det livat. På pingstafton går Lista traktorrally av stapeln för elfte gången och vi ska åka först! Hua! Men det ska bli kul! Här kan ni läsa lite mer om det.

Eskilstuna firar 350-års jubileum i år och trots all kris bränner de pengar som attan. En dag under en vecka så är det landsbygdens dag med bl a traktorparad inne på torget - av maken och hans kompisar i Bondlurk Gillberga TC. En kväll kom grannen upp och undrade om vi sett i tidningen , den tidning som ges ut till jubileet och med program. Näää, sa vi och Bosse letade reda på den i återvinningen och....det var en bild på oss! Från förra årets rally!
Plättar vad kul.
Ni som vill se den kan kika här - ni andra får väl gå och titta på teve eller nått

Näpp, nu ska jag gå till sängs! Ha en härlig vecka!
Kram på er
Chruss

Bla bla...

Måste visa upp två fina saker som dykt upp i min lådda!

Dels en KAOS från Yoli:Dels en liten bok - full av stämplar dessutom från allra sötaste PUCK!Lite foton - har märkt att syrenerna blommar snart plus att det är knoppar på pionerna. Här går det undan vill jag lova!

 Grannens mark i tråda - knallgult med alla maskrosor... (klickbar)

 Äppelblommorna på G!

 Smultronblomma...mums!

Ett kort slänger jag med här också!Så, nu är det snart torsdag, då ska vi uppåt landet med vovven och träffa hans 3 syskon bl a.
Utställning...får se om jag måste ha med linser till domaren...hehe...

Må så gott!
Kram
Chruss

Grattis Milla!

Du vann masken när dotra drog ditt namn!
Såg att du finns med på scrappiz - kan du peämma din adress där så ska jag skicka den bums!

kram
Chruss

En kanalje bland konvaljer!

Var bara tvungen att vissa den här mannen mitt bland alla konvaljer i kampen att få med sig en pinne....
Glöm inte utlottningen nedan!Kram på er!
Chruss

Jag har inte glömt den här bloggen..

men allt snurrar på.
Jobbet, hemmet...våren, hundkurser m m.

Jäpp - Ludde och jag försöker lära varandra hyfs och vett. Igår var vi på klickerträning och det var en metod som föll både mej och unge herrn (han är 6 månader nu och S T O R!) i smaken.

Det jobbiga var att det blåste som attan där och jag vaknade i morse och hade jätteont i ena ögat - var bara att plocka ut linsen och stappla omkring här enögd och dan. Men nu känns det mycket bättre!
Maken har hjälpt mej att sätta upp ett nät i växthuset, satt i en isolerplastskiva där 2 rutor blåst ut i vårstormarna. Vi har bytt ut jorden och faktiskt så satte jag ut tomat och gurkplantor.Vi har haft frost här men jag hoppas och tror att det ska gå bra - gurkplantorna var mer än metern höga här inne... hade väl slutat med att man fick ha nån machete för att kunna brygga kaffe om det hade fortsatt...har 2 små paprikor också och nägra sena tomatplantor kvar inne.

Liljekonvaljen blommar! Plommon och körsbär likaså och blir det varmt igen så smäller äppelblomstren ut. Det är grönt överallt fast man får titta var man sätter fötterna hemma - Ludde försöker ta kontakt med Kina här o var...inga djupa hålor men det är små kratrar...
Planterat ut köpesommarblommor också - i en hade jag en stor Maurgerite och 2 pelargoner. Det är bara en pelargon av de två kvar - 17 vete var den andra är. Jag har letat och letat men Ludde har väl släpat iväg den inåt skogen till...Han var både trädgårdsmästare och sopgubbe i sitt förra liv.
Han tycker om att bära pinnar en stund, sen lägger han ner dem i dikena, pinnar, barkbitar, jordklumpar eller vad han  nu hittar när vi är ute och går. I veckan så tog han nått i munnen och jag hann inte se vad det var förrän han la ner den i diket - en stor vinbergssnäcka! Samma dike som kraken kom ifrån! Fick han ju börja om igen....fniss..Han levde, jag kollade när vi gick tillbaka, Ludde hade bara tagit honom försiktigt i munnen.

Har gjort lite kort...Nyaste Gorjussgirl - med lite körsbärsblom. Texten kommer från Inger.Nya stämplar - föll som en fura för de här sötisarna från Stamposaurus - även ankan på nästa kort kommer därifrån!Målat med prismacolors på båda. Bandet är från InkyWings och jag älskar det där bandet! Finns i många härliga färger!

Sen kladdade jag igång en gammal teknik med distresser och vatten.
Blev faktiskt läckert  -säger jag dårå...Stämpeln är en stor monterad från Crisalis. Gammalt härligt stuk!

Sen för att sona min senkomlighet så lottar jag ut en mask från Tim Holtz - fick en när jag redan hade den...timeworks.


Intresserad? Bara skriv ett inlägg så lottar jag en vinnare sen - ni har tom söndag 17 maj på er!

Ha det bäst!
Kram
Chruss
RSS 2.0