Pysselträff i Ärla

Vilken härlig träff - tusen tack Miis och Malin!
Det gör vi om!

Fick en hel del gjort - dels ett snabbt kort till första utmaningen:Nästa utmaning var en skiss efter Peterlina - jag är väldigt nöjd med kortet.

Och den sista var att dekorera en ask...     

 
Stämplarna är InkyWings, nycklar etc är grungeboards som är målad med mushroom akrylmälning.

Sen gjorde jag några till:Ett s k Z-kort med stämplar från Artic Outpost.
Har använt wellpapp som är poppis igen - egentligen blir ju inget omodernt det beror på var det hamnar i lådorna och vem som är trendsättare just nu...


Här hade jag ett svagt rött papper med embossing på (Altheas) och då fick jag ju för mej att använda embossing på clownreklamen - inte hade jag pulver med mej, nej, så jag fick låna hologram av Jatta och embossade lite här o var för att matcha papperet.

Märkligt det där egentligen, jag kan inte packa för pysselträffar. Släpar med mej massor av saker och använder 1/3 och har glömt annat istället...


En annan clown, stämplad och målad med MCP.Sista kortet med motiv från Motivet.

Kylan är tillbaka men det har varit en vacker kall härlig dag!

Ha det bäst!
Kram
Chruss

Hundprojekt 2010 avklarat!

Ludde här!

Jepp - jag har dansat idag! Gosh vad halt det var i den där lokalen. Matte var så orolig att jag skulle göra mej illa. Jag och en vovve av rasen Eurasier fick tips av domaren att ta lite CocaCola på tassarna varpå mattarna travade iväg och skulle köpa - men det fanns inte, kommer senare var svaret så de fick outspädd hallonsaft att smöra in tassarna med. Det hjälpte bara en kort stund, sen halkade vi runt igen.

Men jag skötte mej faktiskt himla bra den här gången! Sådäså. Bra kritik (jaja, hon fick en puss innan det drog igång den där domaren..hehe) och så var jag på henne igen när hon skulle kolla på mej, klämma här o där...:Komsikomsi lilla domaren!
(matte säger att ni ska INTE titta på henne - host harkel)

Fick beröm för min fina päls - tacka 17 för det, ni skulle sett här hemma, det såg ut som det låg minst 75 valpar och sov överallt här i huset. Det har kliat så dant i pälsen så när husse badade mej så lossnade det rejält på fredagen och lördagen. Det var såååå skönt att bli kammad och borstad av matte så ni anar inte! Nu har jag bara lite underull kvar och det mesta runt halsen och i baken. Husse tyckte jag kunde väntat en månad till innan jag började fälla men detta är faktiskt första gången jag fäller!! Då är det lika bra att göra det rejält och noga!Jag fick betyget att jag var en vacker ung hane (hoho, Trooooooooojaaaaaaaa, nästa gång duuuu!!!!)fint huvud och uttryck, väl vinklad med låg fin has, härlig päls, trevlig temperament (pussar och ögonkontakter kommer man långt med vet ni) och väl visad. HP och BIR, sen kom jag femma i BIG.
Tjejjerna fick nog in en bra slant på det här och allt går till Hundstallet för de vovvar som inte ha det så jättebra ännu men som de ska hjälpa.

NU ska jag kasta mej i soffan och ha det så mysigt så!

VOV på er!
Ludde

De säger att det ska bli kallare igen...

bäst att fixa nått till lilla mobilen
Så här blev det - man får verkligen hejda sig....har gjort 3 st..Det var så kul så!

Kram
Chruss

Brevkort

Hej hopp - allt väl? Vi har närmat oss nollan på termometern ute, minus 2 grader idag. Det snöar lite lätt men blåser desto mer.

Idag ska jag visa ett brevkort som man kan göra mycket olika projekt med.Så här se den ut stängd.


BaksidanNärbild av min personliga stämpel. Har beställt den via Prickiform.
Det är ju väldigt populärt med Limited Edition på det mesta just nu men jag tycker den stämpeln passar oss i pysselvärlden bäst för det är ju sällan korten/LO's blir likadana....Insidan


Baksidan

                 

Stämpeln med tösen kommer från CC Designs och jag har köpt den här. Målad med copic och lite glitter på vingarna. Halvpärlor i hörnen och som knapp och hårspänne.
Textstämpeln kommer från Minelle.

Jag har utgått från en bas av mellanblå bazzill i storleken 29 cm * 15.5 cm.
Du börjar nereifrån det som sak vara basen - dvs du lägger den korta sidan mot dej och ca 10,2 cm upp så bigar du första gången. Utgår från den bigningen och biga sedan vid 11 cm.
På den bit som ska vara själva stängningen markerar du först 2 cm på båda sidorna, tar ut mitten av de 15,5 cm (7,75 cm) och skär snett därifrån till de markerade 2 cm, så får du det spetsiga locket.
Limma på mönsterpapper och dekorationer, stämplade motiv och text allt efter behag.
Jag har använt ett tunt band för att försluta det hela men det finns hur många lösningar som helst....brads,blomma, knapp, etc etc.

Man kan även använda det som en 'plånbok', dvs limma dit fack, du kan t o m embossa och göra det som denna från Splitcoast.
Ha en fortsatt bra söndag!

Kram
Chruss

Kort med CB embossingsfolder

Jag är ägare av en dylikt grön groda och lite embossingfoldrars av olika slag, stora samt smala.
Kika här (scrolla ner på sidan) så ser du hur de ser ut.

Jag gjorde lite olika varianter på detta för att tipsa lite.Här har jag bara embossat rätt upp o ner i kanten på det rosa bazzillbasstommen. Stämplat och målat ett motiv med MCP - stämpeln är en Tina Wenke. Lite glossy på ljusen och halvpärlor i höger nederkant samt en blomma med halvpärla i mitten.Klicka på bilden så ser du en detaljbild av själva embossingen.

Nästa variant:Här är det samma princip som förra med undantaget att jag har vikt basen vid embossingen och limmat ihop detta inuti kortet - dvs du embossar, viker där det ser bäst ut, limmar fast den embossade biten mot kortbasen.

 Klicka på bilden så ser du kanske (eerrrh) lite mer.

   

Mönstrat papper i form av en spillbit, stämplade direkt på papperet. Stämpeln kommer från PaperBag studios.
Blomma med hjärtbrad och en bit spets.

Nästa kort blev lite mer...
Jag har stämplat lejonet på OH-papper med Staz-On, på baksidan har jag satt fast en självhäftande bit (det går bra med dubbelhäftande tejp, kanske mer pilligt så man får det bra), klipper till och sedan drar jag bort skyddsarket och använder bladguld över hela biten. Sedan är det bara att montera det som du vill ha det.Här har jag gjort kanten med samma princip som det förra plus att jag satt fast lite eyelets innan jag limmade ihop det.

Andra tips är att kanske knyta ett band i eyeletsen, anv brads, knappar, sy, etc etc.
Det är ju som de vise säger, bara fantasin som sätter gränser.

Ludde här!
Vet ni, husse har slängt ut granen. På baksidan. Skulle elda upp den. Så jag räddade den! Släpade fram den på framsidan av huset så huset satte fast den vid fågelbordet så länge. Smart jag är va?
Det är kyligt för de där fryslortarna jag bor hos - själv har jag inga problem. Matte hoppas dock att kylan ger med sig innan den 24 för då ska jag på utställning igen. Till förmån för hundstallet i Sthlm. Men blir ju helt skogstokig när man hör hur en del kan behandla sina djur. Jag har det bra jag!!!
Vi hade lite strömavbrott här på trettondagsaftonen så matte o husse var glada att det inte blåste också eftersom kåken hade blivit helt iskall då. Men vi klarade oss - strömmen var borta dryga timmen.

Ha en underbar helg!
Kram
Chruss

Nytt år - ny almanacka!

stämpelsnack brukar vi ibland ha almanacksswappar för CD-fodral. Jättekul - vi har även gjort i större format men just CD är läckert. I år gick det om intet och jag behövde en liten almanacka på kontoret. Blev lite sent påtänkt men jag fick tag på en bra almanacka hos Althea så det var bara att sätta igång - här visar jag jan/feb:Hela almanackan är det till 99,9% Tim H och en från Inkywings - kommer senare.
Har du gjort en egen almanacka? Skriv en kommentar och länka om du har den i din blogg så får vi inspireras!

Imorgon är det jobb igen - ska ut och ränna på vägarna så jag hoppas det är någorlunda lugnt.
Brukar anpassa hastigheten efter väglaget men ibland kan man vara lite ensam om dylika påhitt...erhhh..

Ludde här!
Ahh, härliga dagar! Kallt, alla hemma, god mat - jadå, jag fick äta min jultallrik i finrummet med resten av familjen och det var verkligen smaskigt! Julskinka, korv, köttbullar, sylta m m, inte undra på att Husse o jag ockuperade soffan och sov efter maten! Nyår var lika mumsig den! Det var ett liv på natten men inte så farligt - matte och husse signalerade inte fara heller så då kan man ju helt enkelt bara skälla på de där sakerna på himlen.

Må så gott!
Kram
Chruss
RSS 2.0