Daaaayyyyyoooooooooooo!

Hallå där ute i stugorna! Allt väl? Här är det ruskväder! Nåja, det blåser bara lite men det är så grått och ruggigt just nu. Då kan man vara inne med GOTT samvete. Kura med en bok - jag läser just nu en bok av deckartjejjen Åsa Larsson - eller så kan man pyssla. Eller bara finnas till, det går så bra det också. Kostar inget alls!
Jepp. Nu har jag börjat med lite jul - vinterkort. Å' det är bara september! Det ni! Inte illa.
Nä.

Stämpeln kommer från Lisa A -samma ställe där jag köpte mjölkpallen. Tycker väldigt mycket om motivet och skulle inte bli ledsen om det dök upp en tomte med ko. Appselutt inte...Pöh...vad snett allt blev den här gången då?
*muttrar*
Den här tjejjen kommer från Pangdyro. Snöplopparna, knapparna och lite på mössans tofs är stickles glitter. Som inte syns i scannern.Den här lilla skruttan har trattat på rompan....och vem gör inte det då?
Precis. Bloggens skribent...
På skidorna har jag lagt ett lager med 3D-lack, det syns liiiite på kortet iallafall. Kraken fick is på skidorna och vem står inte på huvudet då?Avslutar med ett mumsigt äpple från Pysselmyran! Texten satt jag och skrev av från lite av äpplets historia, skrev ut det på brunbeige papper (alltså, ibland önskar jag att jag var släkt med Bengt Grive för han om någon kunde verkligen ha namn på färger) och sedan strök jag ljusbrun och mossgrön cateye-chalk härs och tvärs. Äpplet är målat med promarkers i olika nyanser.

Reklam!!!!
InkyWings har just nu en tävling och en kommande crop!
Höstkortet som jag pratat om tidigare.
Cropen som Lisa skriver om!
Kom igen nu! Hoppla! Även om ni inte vill tävla kan ni vara med och kika och få inspiration! Men jag tycker ni ska vara med och tävla - alla har chansen att vinna och det är ingen stress!

Sen har söta Ingela gett mej en award! Tack vännen!Alltså.
Jag klarar INTE av att dela ut den här till ett gäng för då kommer jag att sitta där och vara orolig att nån ska bli ledsen i ögat och sedan kan ju bloggens läsare somna när jag skriver namn efter namn...fniss.

Så! Jag ger den till ALLA som vill ha den! Jag är på många ställen och läser och det finns alltid nått som berör mej, ett kort, en LO, ett vackert foto, en berättelse (speciellt Lotta/Fru H, hon kan hon) eller vad som helst!
Så sug åt er! Vem som helst får ta bilden och lägga den i sin blogg!

Nu ska jag se om jag får liv i en stycken t r ö t t tonåring...

Ha en fortsatt bra helg!
Kram
Chruss


Halloweenbus och mjölkpall!

Hallå hallå!
Efter 2 frusterande dagar utan uppkoppling är jag på igen - fattar inte varför det ska vara sååååå motigt dårå?
Visst, fick ju mycket gjort vid stämpelbordet, tvättmaskinen och ute. Maken ställde in bord och stolar under tak för nu var det höst ansåg han i lördags. I söndags kånkade han fram bord och 2 stolar igen för det var så varmt och skönt i solen....man har inte roligare än vad man gör sig heter det ju mycket riktigt - och det smakar så gott med kaffe ute.

Mjölkpallar gillar jag - vi har ju 2 stora och en liten en här på gårdsplan och tomten. Nåja, den lilla är lite skruttig för tillfället så den ska snyggas till. Vovven snodde in sig och den välte - tackolov fick han inte den på sig.
Så jag blev glad när jag såg en mjölkpall hos Eva F som hon hade handlat hos Lisa Andersson, LisaLia.Passade på att köpa lite mysiga julstämplar också - man får inte vara dum inte.

Sedan gjorde jag 3 halloweenkort. Hittade så otroligt läckra stämplar hos Inkadinkado - så mycket detaljer med fladdermöss, grenar, dödskallar och stjärnor.Textstämplarna är svenska - från hÄnglar - de passade in bra.

Ha det bra därute - och ha en fin kommande vecka!
Kika gärna in hos InkyWings blogg - jag har gjort lite färgsprakade kort där och kommer att ladda mer under veckan som kommer.

Kram!
Chruss

Burr - höstväder!

Nu är det grått och ruggigt ute! Brrrrr!!!
Lite sol vill jag allt ha på det här! Jag bli så trött när vädret är så här!

Lite kort jag gjort kommer här:En höstswapp på stämpelsnacket - blev lite glada svampar från Bildmålarna.Här är det Prima papper och Prima pippi ;-D och hjärta från The Goods.


Som ovan...
Här var det färska ägg - kom och kööööp!
Stämplarna kommer från Oxford Impression.

Sen avslutar vi med en liiiiten varulv med lackade vitkökar som pga av hans rykte inte är riktig vitlök utan godisvitlök...fniss...På tal om kort - nu blir det REKLAM!!!

Det pågår en höstkortstävling hos InkyWings , var med vettja!!!! Pågår tills den 19 oktober så ni behöver inte stressa!
Passa på att lek med höstfärgerna och vinn presentkort eller stämplar!

Ha det bra där ute i spacet!
Kram
Chruss

Hoppsan då!

Söndag...IGEN! Jag som skulle ladda veckan som var.
Nåja, det går fler tåg.

Haft en lugn och skön helg. Maken lagat 2 garderobshyllor där hans maka tröckt in en himla massa pyssel.......så hela sk-ten ramlade i backen...jaja...
Vi har klippt gräs, kammat sur hund, plockat svamp, handlat och tusen andra saker som ex somnat i varsin soffhörna...
Hoppas ni haft det bra också!

Nu går vi in på det väsentliga!
Kladdat lite!Tog ett svagt grönt papper och Making Memories akrylfärg och svepte ut ett tunnt lager på papperet.
Sedan stämplade jag hÄnglatjejjen med StazOn. Tog en marvy tuschpenna och målade pumporna, rosetten på skon och hattbandet.
Kändes sådär efteråt, tycker det blev lite mörkt med den gröna nyansen, men man måste ju testa!Nästa test då....grönt papper och den vita spotlightfärgen istället. På med en swirl från Inkadinkadoo.
Samma sak där, målade med tusch på de ställen som gick och det blev jag nöjd med :-DAlltså.
Har man sådär fula spiror måste man ju dölja den i en kjol ....visst?
Lite stygn här och var. Stämpeln är en Whipper Snapper.Mumma!
Stämplat på ett papper från Prima - tjejjen och texten under henne är en del av en födelsedagspresent - kommer från Innoactive stamps. Blommorna till höger är Prima.

Så, nu ska jag sätta mej brevid maken och ladda för kommande vecka, på alla plan!
Ha det GOTT därute!
Kram
Chruss

Ännu en helg har sprungit förbi...

Hua, tiden går jättefort! Fattar inte vad veckorna tar vägen???
Veckan som gått har det varit mycket på jobbet, i lördags var dotra igång och skuttade runt med Pricken i en HISKELIG fart! Det gick så fort så jag hann inte bli rädd ens...och det var clear round som innebär att alla som klarade sig runt utan minsta fel fick en rosett :-D

I söndags åkte maken och jag till Jädersbruk. Vi skulle titta på gamla traktorer, trots att det regnat konstant hela lördagen och regnade när vi åkte, så skulle vi testa. Jamen, om det skulle vara dåligt så var det ju bara att vända och åka hem.

Lerigt var det, de kunde inte använda åkrarna att parkera på ens idag (tvådagars evenemang) men det var inga problem, vi fick parkera längs med vägen.. Klafs iväg!
Efter en bit mötte vi den här imponerande herren!Ja, han i mitten alltså! Visst är han stor! Vilka horn! Min min ungdom hade de neråt Småland mycket finsk boskap av rasen Ayshire. De som utmärkte dem då var deras imponerande horn - där kunde man prata om rejäla cykelstyren, precis som mannen på bilden. Han var otroligt lugn och snäll och det gick så bra att krafsa honom i pannan :-D
Oxar är ju verkligen inte något man ser numera, kanske på mindre småbruk. De går ju inte att använda i dagens moderna jordbruk och kostar ju i princip bara pengar hela tiden. Kul att det är några som vill, kan och orkar!

De hade solrosodling där man kunde plocka men det var så blött och kletigt så jag avstod. Vi har en del solrosor ute efter småfåglarnas härjningar med frön så det räcker. Men visst är det en härlig blomma!
Så väl hemma så blev det ett kort..Stämpeln kommer från Whipper Snapper.

Sen har jag fått en award! Igen!
Den här gången från Therése! TACK!Den kommer ursprungligen från Frankrike och Therése hade fått den översatt till engelska. Tack o lov säger hon som läste franska ett år på stenåldern...typ...
Men jag är övertygad om att flera läst franska här så jag tar båda versionerna!

Et voici les règles:
1. Le gagnant peut mettre le logo sur son blog. 2. Lien de la personne que vous avez reçu votre récompense. 3. Proposez la candidature d'au moins 5 autres blogs. 4. Avant la liste des candidats donner une brève raison pour laquelle vous les choisissez 5. Mettre des liens de ces blogs sur le votre. 6. Laissez un message sur les blogs que vous avez nommés.

JAVABLU AWARD RULES
1. The winner can put the logo on their blog. 2. Link the person you received your award from. 3. Nominate at least 5 other blogs. 4. Before listing the nominees give a reason why 5. Put links of those blogs on yours. 6. Leave a message on the blogs you have nominated.

Här kommer mitt gäng - oavsett ni vill ta stafettpinnen eller inte så är ni så himla duktiga - och många andra där ute. Är det någon läsare som vill ta pinnen - gör det! Beröm kan vi aldrig få för lite av!

Pia - en tjej som fotar och scrappar och kortmakar, men hennes foton får mej alltid att fastna!
Biggan - uj uj, titta in i hennes blogg, hon kan hon!!!
Ingela - kortmakare! Ögonfröjd!
Lenislenis - kortmakare! Precis som Ingela - ögonfröjd!
Louise - en fyndig dam på västkusten med en massa härliga alster!

Så. Nu måste jag gå och jobba!
Ha det gott därute!
Kram
Chruss

RSS 2.0