Presenterar mycket stolt....

Harry!!!!



Vår dotter tycker inte om namnet...men det gör jag!
Det passar honom på något vis. Talade om för dotra att en av hans systrar heter Zvea - det var däremot helt OK...hmmm...i huvudet på tonåringar....

Han har växt enormt sedan han var här och hälsade på!!!! Han kommer med all säkerhet att bli större än Ludde.



Måste ju få visa en bild på Ludde från hans stora dag på hundutställningen!



Ludde här!
Nu är det fullt ös här. Lillgrabben ska bo hos oss för gott - HÄRLIGT!!!!
Nu ska det bli bus hela dagarna!
Hoppas vi får en fin höst nu - annars blir det väl en filial till Åsby Grus med Lerinpackningsföreningen i släptåg...

Vetni!!!! Matte hittade en kantarell häromdagen. Hela 1,5 cm stor var den...haha, den täckte ju ingenting på en macka muttrade hon om. Men hon kan träna mej o Harry till att bli kantarellsökare - men matte gillar inte vår skog längre, det är för mycket vildsvin där inne hävdar hon. Men först ska hon lära Harry att han heter Harry och gå hyfsat i koppel. Hehe, ser ju matte framför mej med 3 m långa armar när Harry hoppar ner i ena diket och jag i det andra.....

Harry här!
Jag är tillbaka! På det dära stoooora stället där det finns en himla massa djur som springer förbi, världens bästa kompis Ludde och allt! Fick en alldeles egen leksak av matte, Ludde fick en också - vi delar broderligt på allt han o jag! Har redan burit ut husses Foppatoffel ;-D så takterna sitter minsann i!

Ska bli spännande att bo här!

Ha en bra vecka!
Kram
Chruss

Kortmakandet

Så.
Nu har jag samlat ihop den senaste tidens pysslande.



Kraftin Kimmie är ett nytt märke för mej med väldigt läckra stämplar - lite småluriga sådär...
På den här satte jag dit en liten rulle från en tidningssida nere i vänstra hörnet, orkade inte fota om den...(lat? vem? jag?? ) Målat med MCP och lite lack på brillorna.


Jamen! Har man pluggat i många år på scenskolan och sedan bara får spela en gris så är det väl katten om man inte blir sur?? Trynet lackat. Blommorna är en RAK från söta MiaPuh! Målad med MCP.


Barnvagn från Vilda Stamps - massor med lackdetaljer där med. Målat med MCP.


Kossa från samma ställe med hjärtanen i lack + koskällan samt målad med MCP.

Detalj av fjärilen - även den en gåva från MiaPuh!


Mumsig glass från Storyhouse med jordgubbsrippel! MCP-teknik.


Älskar djuren hos Vilda Stamps som ni säkert förstår! MCP-teknik.


Under min städning för ett tag sedan hittade jag både det ena och det andra. Här är korkbokstäver...



Avdelningen jul - 3 kort gjorda, nu har jag gjort totalt 29 st och börjar komma ikapp...säger vi hurtfriskt!

    

Så.
Nu ska jag ta en fika med gubben så ska vi sörja de sista dagarna av vår semester. Slitet drar igång för hela familjen på måndag, vi går tillbaka till respektive jobb och dotra börjar i skolan.
Ludde kommer in i vardagslunken med mej liksom katterna.
Poolen håller vi på att tömma just nu - vore jag inte så frusen av mej kunde man ju faktiskt ta dopp...fortfarande...18 grader är inte såååå kallt...eller.....?

Ha det bäst där ute och njuuuut!
Ta er ut i skogen eller bland träden - de har ju konstaterat att de som varvar ner ute i naturen mår bättre. Kan bara hålla med - kunde jag slippa alla förbaskade ettriga små mygg så vore det alla tiders.

KRAM
Chruss

Strosa i Trosa

Det kan man göra! Vi tog en tur och jag gillar ju allt med vatten och båtar.
Skulle väldigt gärna bo i ett sådant här hus nära en kanal...fast vilket jobb att putsa fönster...haha...



Det var mulet bitvis men inget regn kom..


På hemvägen stannade vi vid ett fik i Sparreholm. Gudomligt gott fika och så skönt att bara sitta och njuta ute i trädgården. Johannisdals café. De hade chokladbollar som de för enkelhetens skull kallade 'sånadärabollar' - då borde ju ingen bli upprörd... :-D
Ludde var med oss och charmade lite folk på vägen - han inledde lite hångel nere vid hamnen med en äldre man som tyckte han var så fin och ståtlig - sådana människor bara SKA ha en puss!

Kram
Chruss

Say no more!

Suck.
Lillgrabben är tillbaka hos Gunilla.
Som vi har fäst oss vid denna underbara krabat - han var helt ljuvlig!.

Vi lämnade tillbaka honom i samband med en hundutställning i Askersund i går - det gick kanonbra både för Ludde och hans syster - de fick bra kritik båda 2 men Ludde föll mot en annan hanne p g a pälsen, han tog ju av sig understället när värmeböljan var och det tar sin lilla tid att sticka en ny. Men det är vi införstådda med och tittar med på andra saker...


Maskulin, mycket bra huvud och uttryck, korrekt bett, utm pigment, bra ögon och öron, utm hals, överlinje och kropp för sin ålder, korrekt svans, välvinklad, är ngt vek i handlederna, saknar en del underull och rör sig med bra steg. Typ, storlek och helhetsintryck = utmärkt. 1:a i kvalite, 2 i konkurrensen och HP.

Här hänger svansen....men han är så trött efter en dag på utställningar. Och vi ska köra 2 till nu på kort tid.

InkyWings har haft semester nu men vi ska slå på stora trumman och starta upp igen när allt börjar falla på plats, slut på semestern, skolstart och allt annat hyss...

Kram så länge!!
Chruss

En dag - med liv och rörelse!

Jaaaa, ALLA dagar är det full fart på nu....
Våran lånade lilla krabat är som en dynamitstav - exploderar från ingenting till max.
Han och Ludde har jättekul!



Han har kul med Ludde - den saken är klar!



Solen skiner och det är varmt idag!!!

Kram
Chruss

Kalas och Kolsva

Först ett stort tack till alla vänner, ingen nämnd och ingen glömd som skickat hälsningar till mej på min födelsedag!
Puss på er!

Idag har vi varit på utställning i Kolsva, en inofficiell för Köpings Kennelklubb. Väldigt trevligt och mycket serviceinriktad personal!
Det var Ludde och hans syster som tävlade i samma klass, lilla trötta Belinda (se inlägg längre ner) tävlade också så det var full rulle på allt. Anki och Olli var där med alla sina hundar, Gunilla och Gunnar med ett axplock.

Det gick jättebra för Ludde - strålande kritik vilket gjorde mej så glad! Han fick HP och kom etta i sin klass, sedan tävlade han och syrran, Ludde blev BIR och Zenita blev BIM. Sedan kom Ludde 2:a i BIG. Helt kanonbra resultat!!!
Som uppfödare kom Gunilla 2:a med alla från hennes kennel som var där.


Här är sista klassen vi tävlade i, BIG (bäst i gruppen, dvs grupp 5) och dit kom 3 hundar totalt och Ludde blev en mycket stolt tvåa! Ser ni vad fint han står? Plutten!


Rosettskörden!



Vad säger ni om den här lilla charmknutten? Vi lånade hem honom en vecka - han är till salu hos Gunilla!!!
LÖP OCH KÖP!!!
Han heter Cessibon's Cream Cotton D-Taro och är född den 25 mars.
En underbar liten kille som busar med Ludde!



Ha en fortsatt bra söndag och kommande vecka!
Kram och voff från oss alla!
Chruss

Kort igen!

Så, pysselabstinensen stillad!

Julkort - 2 st:



Ett sötsnöre från Sarah Kay. På denna testade jag flower soft istället för sammet, blir nog liiiiiiite snyggare med sammeten tror jag allt... Tog lite röd pearlmaker till bär och frimärke samt vit till ett par ploppar.



Denna är också från Sarah Kay....



Ploppar av pearlmaker samt lite glitter (syns tyvärr inte).

Sen kommer min namne!!!!!

Som ni ser....pearlmaker kan man använda till mycket!!!



Ha det bäst!!
Kram
Chruss

Tallinn

Japp, så är det, en tripp till Tallinn per båt blev det för familjen. Exklusive husdjur.

Vi åkte buss upp och hem, trist väder men det brydde inte vi oss om.
Vi hade bokat buffé som tyvärr var väldigt smaklös. Dagen efter åt vi i 'steak house' och där var maten klart bättre men servicen var obefintlig. Suck. Antingen beror det på när man åker eller så är det rederiet dåligt, jag vet inte.
Det verkade som om de flesta inte trivdes med sina jobb heller för det var ytters ytterst sällan man fick ett vänligt leende. Visst är det träligt att jobba på de här båtarna med tanke på en del fylla osv men det var väldigt mycket barnfamiljer och äldre, ungdomarna åker nog mer åt helgerna till kanske.

Tallinn däremot gav mersmak - en helt underbar stad!!
När vi traskade i land så var det klibbigt väder, typ åska och hela familjen var bra svettig efter en stund - men sedan klarnade det upp och fläktade...
Vi tog siktet mot gamla stan och det var verkligen härligt. Massor av uteserveringar, massor av läckra butiker, även en del som finns hemma men inte så många inne i gamla stan. Väldigt mycket lokalt fint handarbete längs med den gamla stadsmuren.
Jag var i Riga med jobbet för ett par år sedan och de kanske har kommit ifatt nu men då var Riga väldigt slitet och kommersiellt jmf med Tallinn som vann helt överlägset. Renare och snyggare. Så jag rekommenderar verkligen Tallinn.


Det kom lite regn men det störde oss aldrig. Den här bilden är tagen på Rådhusplatsen, husen ligger tätt med smala gator överallt.
Vi hann dessutom precis ombord på eftermiddagen innan himlen öppnade sig med ett par rejäla skyfall.

Nu ska jag gosa lite med Luddebullen!

Kram!
Chruss

Luddes släktträff!

Jupp.
Så är det!

Igår var min mamma, min syster, min kusin och en annan skön brud från samma kennel med sin matte Anki och husse Olli och hälsade på.
Götapetter vad KUL vi hade, vi busade, hoppade och sprang. Morsan stod i en vattenpöl och skällde nästan hela dan, syrran hoppade i poolen...fniss...Men 5 vita tussar for omkring överallt och ingenstanns :-D

Matte försökte fånga oss alla på bild och DET var inte det lättaste!


Här är min mamma!!!! Min goa lilla mamma!
CESSIBON'S UNIQUE UTICA heter hon men kallas för Chicka.


Här har vi från vänster till höger: Belinda, min kusin som är 4,5 månad, sedan är det jag och sist Cezzan som ligger och pustar.

Här är vi i någorlunda samlad tropp...Inne ligger Cezzan, vid skjutdörren ligger Belinda, sen är det jag som står där i mitten, nedanför är det morsan som kliar sig och längst till höger ligger syrran Zenita.


Belinda var ju yngst och hon höll igång ordentligt, vi fick ett gott öga till varandra på slutet så det var fullt ös medvetslös närapå. Här har hon slocknat nedanför poolen. Efter att ha skuttat omkring så blir man lite smutsig men hon var ren när hon åkte hem - det var de allihopa.

Idag är jag TRÖTT. Inte mycket drag här inte - så skönt att bara slappa.

Ha det bäst!
Matte hälsar!
Vov - Ludde!
RSS 2.0