Första advent

Hejsan svejsan!
Allt väl? Här har vi snö, 2 överlyckliga samojeder som är mer i luften och tjoar än på marken. Sorkjakten är i full gång och de myser verkligen!
Harry hann fylla 8 månader nu i veckan - inte klokt, vi har haft den där lille tjommen i 3 månader nu. Plutten!

Jag ska göra lite alster för skrotboken samt InkyWings nu i december så skutta in där och håll koll. Här hemma gjorde jag ett supersnabbt julkort:Det är ett papper från Panduro som det står God Jul på lite här och var och snögubbarna är rubons från samma ställe. Tycker de passade så bra.

Ha det bäst nu och var inte ute i trafiken och ränn i onödan!
kram
Chruss

Dagen och veckan som gått...

Usch, dåligt med uppdateringar här.
Veckan har varit bra, rännt till kongliga hufvudstaden, världens bästa gullevovvse har fyllt 2 år!
Bild när det var ljust ute men en skitig vovve


Marken är frusen men de lyckas ändå alltid hitta nått skitigt ställe, men vad gör det om 100 år, huvudsaken är att de har KUL!

Idag var vi på utställning på travbanan ute vid Sundbyholm. Vad mycket hundar (461 st) - de hade fått inkalla 2 extra domare och ha 5 ringar istället för 3 för att ens hinna runt. Det var trångt och vi hade hamnat vid en ring i anslutning till entrén så det var jättekallt att sitta där.
Först ut var Harry:


Upptäckte nu att det ser ut som om jag tar sats med vänsterdojjan för att sparka Harry! OOOPS! Det gör jag verkligen inte, hade nog världens ryckningar bara...haha...
Hans kritik: maskulin hane, vackert huvud,bra bett, bra topline med stark rygg, bra förbröst, välformad bröstkorg, bra benstomme och välvinklad, bra päls. Härligt temperament!
2:a + HP
Gissa vem som är så stolt!!!!

Ludde fick vi ingen bra bild på så jag visar ett som Bosse tog när vi väntade på att domaren skulle kika på den andre hannen.

Känner vi varandra errrhhh?
Tokigt men kul kort på ett vis, ngt suddigt bara.
Kritik:
Substansfull hane av bra storlek, vackert uttrycksfullt huvud med bra detaljer. Korrekt bett, bra topline, välformad bröstkorg, välvinklad runt om med kraftfulla lår, fria rörelser, bra temperament och bra päls.
Även han blev 2:a + HP.

Visst är det underbart. Domaren pratade lite med mej när jag visat dem och hon tyckte så mycket om dem båda 2 och jag blir så glad och stolt över berömmet!!! Harry skötte sig utmärkt, han har kommit i könsmognadsåldern nu och en tidigare vovve som kissat gjorde att han var lite närsynt på golvet, haha, men skötte sig så bra. Ludde var mer på 'ska-vi-leka-humör' men ändå sköter han sig bra.

Och!!!!
I morse när jag kom ner till bilen så hade maken gjort en överaskning igår när han jobbade. Ja, maskinhallen var utlånad på hans jobb och han var tvungen att finnas på plats bara så han....gjorde en ny bur till bilen och vovvarna!!!! Så de har varsin att sitta i vilket underlättar när man ska ha ut dem m m. Visst är han superfantastisk!!!!

Kram på er!

BTW!!!!
Under december ska jag vara gäst DT hos skrotboken så kika gärna in där!!!

Chruss

Award!

Ska bara berätta att vi fick tillbaka resväskorna - på måndagen redan. Det var som vi misstänkte, de hann inte med bytet i Oslo. Så nu är ordningen återställd!

Fick en award av stämpelbästisen Gunvor!!!Här kommer reglerna:
1. Tacka den du fått awarden av.
2. Kopiera awardbilden till din blogg.
3. Berätta 3 saker du tycker om att göra.
4. Sänd awarden vidare till 5 goa människor som du tycker förtjänar det.

Tre saker jag tycker om att göra:

Jag tycker om skriva, mest här i bloggen med berättelser ur vardagen, speciellt med de 2 busarna till vovvar vi har och annat vi råkar ut för. Är dock inte intresserad av att skriva en bok eller så utan bara små kåserier. 

Jag tycker om vara ute. Bara sitta på en stol och njuta en sommarkväll, en promenad med vovvarna eller att bada. Nåja, inte bada på vintern då är det mysigare med promenader - nån ordning får det vara på mej iallafall. Åka båt är ett annat intresse, stora eller små båtar spelar ingen roll :-D
Jag tycker om att gå i gamla mysiga stadsdelar, ex Nora, Gamla stan etc. Kika in i små butiker, ta en fika och bara njuta.

Och så till det svåraste av allt - att lämna den här vidare till fem stycken. Jag väljer ut fem men vill någon annan också vara med - gör det!! Det är bara roligt!!!

Susanne

Annika

AnnaAnna

Lillblomman

Åsa

Ha nu en fortsatt bra söndag där ute!
Kram
Chruss

Ordning igen!!!

Harry här!
Jag bara måste få berätta vad de 2-benta haft för sig!!!
Förra söndagen efter utställningen höll de på att fara runt som galningar här i huset och höll på att packa i resväskor och ha sig. Tillslut lugnade de ner sig så man kunde koppla av. Morgonen efter rusar de omkring igen och packar dessutom ner lite åt Ludde o mej. TJOHO, vi ska ut o ha kul!!!!
Men ...näää...jao....oss 2 släppte de av på ett hundpensionat och personalen där bara tog oss och gick iväg och då...sticker de där!!! Men innan vet ni, haha, de gick in utan oss med dynor, leksaker och mat. Matte dirigerade och hade sig med påsar m m och tar nästa påse. Har du packat ner korv säger hon när korvlukten slår emot henne och tittar på husse som ser frågande ut varpå matte dyker ner i påsen igen...nä, ingen korv här....det är ju...SOPPÅSEN, Bosse!!!!! Varpå husse, lillmatte och personalen får ett skrattanfall och husse blir så generad och traskar iväg. Han skulle gå till soptunnan men ansåg tydligen på vägen dit att bilen var en soptunna...Nåja, vi hade fullt upp med vårat, Ludde o jag. Vi från Cessibon's, vi är framåt vi så vi hade en bra vecka.

De for iväg till Arlanda, lämnade bilen på en stor parkering och fick skjuts till terminalen där matte reseledare dirigerade iväg dem. De skulle flyga till London men via Frankfurt av någon anledning och där höll de på att komma bort från varandra. De skulle gå mellan olika gater och de skulle ner en våning varpå matte hoppar in i en hiss där det fanns en gubbe redan. Han bara tröck igen dörrarna så husse o lillmatte inte kom in. Där skulle Ludde o jag varit med o bitit honom i benet!!!
Matte kliver av och funderar på om hon ska åka upp igen eller om de andra fattar att de ska ner. Nästa hiss kommer men ingen husse o lillmatte. Varpå matte ställer sig vid den andra hissen och tänker att jag får ju åka upp...då kommer de med den hissen så nu kunde hon andas igen!
Flygturen gick bra, tunnelbana in till London och sedan var de framme vid hotellet.
De gjorde allt möjligt, åkte buss (en tur skulle ta ca 90 minuter men de åkte i minst 4 timmar!!!) en båttur på Themsen som skulle ta 40 minuter tog 3 timmar...Madame Tussauds vaxkabinett, en stund inne på British Museum (matte tyckte luften var skitäcklig) en snabb runda i en stämpelaffär (matte köpte inget och det har nog inte husse hämtat sig från än) London Eye, ett stort Pariserhjul, pub, mat, miljarder affärer!
Det var en dag med tunnelbanestrejk...varmt hade de också, ca 16 grader så matte knatade runt i t-shirt utan jacka. Sen hittade hon en affär de sålde Foppatoffler i - hittade ett par med en pruttliten fläck på för 8 pund så de köpte hon. Lillmatte bara suckade, det fanns nämligen bara en färg av den modellen. Grisskära....fniss...
Eftersom matte går på skogsstigar etc med oss hemma så fick hon så ont i tassarna att gå på asfalt hela dagarna så sista dagen tog hon på sig de där grisklövarna...
Matte var väldigt duktig på att läsa kartan....i en korsning stannade de och matte for ut med hela armen och pekade åt höger och sa: DÄRÅT. Då började husse skratta - minst 30 personer började gå åt det hållet precis när matte sagt det...det var ju rena slumpen men det var vansinnigt kul ansåg husse.

På lördagen skulle de hem. Eftersom flyget skulle gå så tidigt kunde de inte ta tunnelbanan utan taxi. Via hotellet och det var en vanlig bil, inte en black cab så husse muttrade väldigt länge om det. Incheckningen gick bra...men sedan började kaoset!!!

De skulle via Frankfurt igen....och den här gången skulle de ha knappt 45 minuter på sig mellan flygen. Skitlätt sa husse men matte höll på att tjata hål i huvudet på honom med sin oro. Matte fick rätt. Planet var först 10 min försenat, sedan hade folk checkat in men inte kommit ombord så då skulle de ta bort det bagaget, ytterligare 15 min försenat...sen var det ju kö ute på startbanan så där stod de i nästan 45 minuter så när de väl landade i Frankfurt hade ju planet till Arlanda gått.
Planet landade utanför terminalen så de fick åka buss in och han stannade ju givetvis längst bort så jag ska inte berätta vad matte sa....Sedan började jakten på att få nytt flyg hem och de blev visade runt runt heeeeela tiden vilket gjorde att de passerade flera passkontroller med ett gäng surpuppor, tullkontroller som tog evig tid för de hamnade hela tiden i köer där de röntgade skor m m på andra. En skulle göra handgriplig kontroll av matte, dvs känna på henne så hon inte gömde något. Matte klarar inte sånt. Hon är kittlig. Så hon började ju givetvis fnissa och röra på sig varpå tulltanten också började skratta.

Tillslut kom de så de fick hjälp. Hade det inte varit såna köer vid tullen och hade inte folk visat dem fel hela tiden HADE de kunnat hinna med ett plan till Stockholm men se det gjorde de inte. Utan de fick flyga via Oslo och sedan hem. I Olso höll det på att gå åt pipsvängen igen - där hade de ju inte varit innan så matte stirrade ju - DÄRÅT ska vi inte, vi ska däråt. Sen fick hon syn på tavlan med flyget - boarding stod det, varpå matte började med en hysterisk galopp in i tullen där husse fick visa lite dricka han köpt. Matte sliter till sig passen och skriker att hon springer i förväg. Kommer skumpande i sina grisskära tofflor och gaten är stängd men de öppnade genast upp! Så de kom till Arlanda vid åttasnåret på kvällen när de skulle varit hemma vid 2-taget typ.

Sen vetni, skulle de ju ta sitt bagage och åka med en bil till parkeringen. Eftersom husse skulle gå åt ett annat håll så orkade inte matte tjata så de tog en lång runda inne på Arlanda också. Väl framme vid bandet så var det 3 väskor kvar och det var inte deras. Så nu fick de traska tillbaka och anmäla det hela. Ingen visste var väskorna var, de trodde att de var i Frankfurt...men som matte o husse sa, de kan ju lika gärna vara kvar i Oslo för det var ett snabbt byte där - inte 17 hade de hunnit få över väskorna...Så nu väntar de på besked från Arlanda var de kan vara. Matte o husse klarar sig men lillmatte blev hysterisk! Allt hennes smink - hon kunde ju inte gå till skolan!!! Katastrof!!!
Och jag, Harry kan intyga att det kan inte vara hälsosamt med allt hon klappar in i ansiktet!!! Jag får ju dricka minst en halvliter vatten efter att ha pussat henne för att få bort smaken!!!
Sedan hade hon köpt 2 par skor i London, de kallas ''kånnvööööööööörsss'' och är av ett slags tyg, mycket tuggvänliga misstänker jag. De låg i resväskan också. Stackars lillmatte.

Men vi blev hämtade, idag har de städat lite och slappat och Ludde o jag tycker det är såååååå skönt att vara hemma!Ett stort VOV från oss alla!
Harry
RSS 2.0