Hallå!

Allt väl därute i cyberspejjset?

Här är det bra - har njutit av helgen, fotat lite, kortmakat lite...
Förra veckan, alltså, hönsen vi har är ju bra roliga, de har absolut INGA hämningar när det gäller att traska iväg.
En dag när jag gick till brevlådan med vovven så kom en av katterna farande - och när han kommit ifatt oss så tvärnitar han och ställer sig och blänger in i det höga gräset vid sidan av vägen. Och rätt vad det är så jamar han till högt och t o m lite ilsket. Upp ur gräset poppar 3 hönor upp och springer med vingarna utbredda hem til lagårdsbacken....sen satt katten kvar där och bevakade tills vi kom hem igen. Tomtgränsinspektör Julle.....

Skulle inte förvåna mej ett dugg om några hönor kommer att larva med bort till postlådan en vacker dag, de verkar inte fatta att de ska hålla sig hemma, väldigt nyfikna dessutom.

image240

Lillkatta far omkring som ett yrväder - fruktträden är hennes favoritställe.
OBS! Katta på staketet är en träkatt!

LIte andra foton:

    
Syrener och rabarber....Ljuvliga saker!

image243

Gammal rostig mjölkkanna som döljer sig i gräset...

Kortmakeri!!!

image244

Jag gillar den nye PB-killen får jag lov att säga!

image245

Alcoinkat en bit glossy papper, stämplat tösa från Crafty Individuals - hur läckra stämplar som helst.
Har köpt mina i grannbyn Köping :-D hos http://www.hobbyochhantverk.se/.
Bakgrundsstämpeln är en textstämpel från Hero Arts och Primablomman är en av de nya superläckra printade blommorna!!! Finns löv också! Finns i en butik nära dej - InkyWings!

image246

Även denna från Crafty I, stämplad på alcoinkad blå botten med memories midnight blue-dyna

SÅ...nu ska jag göra....nått helt annat!
Må så gott alla!
Kram!
Chruss

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!

Uschiale vad kallt det har varit den här veckan - ingen snö dock, den får de behålla uppåt Dalarna! Men tillräckligt för att den intensiva blomningen skulle avstanna ett tag. Vi hade nån frostnatt så jag hoppas fruktträden klarat sig.
Regn har vi fått däremot - vilket var fullt behövligt för både blommor och potatis och allt annat nysått.

Har gjort lite kort...

image236

Hmm, blev lite snett i scanningen - sorry! Han är söt den där lille filuren från Penny Black. Har stämplat på glossy papper och målat med Le Plume tuschpennor. Även texten är från PB.

image237

Den kära lilla bilen, här i illröd variant med knappar som nästa liknar en bil...med lite fantasi..image238

Lekte lite med Le Plume pennorna, målade gröna nyanser direkt på stämpeln, huffade lite (dvs andades lite häftigare så att det blev fuktigt) och TJOFF så var det klart. Stämpeln kommer från PB.

image239

Så, nu ska jag krypa upp i soffhörnet med lite värme från kaminen!
Ha det gott alla!
Kram
Chruss

Ps - det var inga vinster i rallyt, man kunde få priser för häftigaste ekipaget, alla tjejjer som kör etc. Ds

Ah, vilken härlig helg!

Ska fotas för ett nytt id-kort.
Vi kan ju säga att det får jag skjuta på några dagar för jag ser inte riktigt klok ut - inte för att jag någonsin har gjort det - hehe, men nu är jag solbränd, med betoning på bränd.
Vad hjälpte det med solskyddsfaktor 20 när jag bara smorde in mej en gång och sedan glömde, bara för att jag skulle hålla i mej, prata, vinka och allt vad jag höll på med...?

Lördagens traktorrally bjöd på 24 grader och en helt molnfri himmel! Förmiddagen var helt vindstilla medan det började fläkta lite mer på eftermiddagen. Efter middagsvilan så att säga. Det var tionde året de anordnade detta. Första året var det 6 st traktorer. I år var det rekord igen, 205 st!!!! 205 veterantraktorer. Massor med folk - helt fantastiskt!!!!

image227

Skumpiga vägar, asfalt, hagar...allt for vi igenom.

 Stora Sundby slott - målet för middagsluren var deras marker, vi parkerade inte nere vid slottet utan uppe vid mangårdsbyggnaderna. Här kan ni läsa mer om slottet.

 Det dammade på rätt bra...errrhhh, det fanns nog inte ett ställe jag inte hade grus på. Så när vi kom hem ( vi åkte kvart över åtta på morgonen och kom hem strax efter kl sjutton, åkte totalt 4 mil ) då var det duschen och sedan soffan....

Idag har det varit lika fint ute men mer moln. Upptäckte att det gått rasande fort hemma, blir det lika fint en vecka till så går det ännu fortare här. Liljekonvaljerna blommor för fullt, syrenerna slår ut och de här små rackarna:

image231

Helt otroligt ju!!!

       

Ett kort - ett annorlunda spotlightkort!
Stämplade koa med sepia ink på vitt papper och med svart ink på ett annat vitt papper.
Sedan punchade jag ut en cirkel på den sepiafärgade kossan och monterade sedan det svarta under. Rätt häftig effekt om jag får lov att säga det själv!

image235

Så, nu ska jag smörja in mej och leta efter nån tegelstensroman och bara relaxa.
Ha det gott kära vänner!

Kram
Chruss

Ljuvliga vår!

Tjing!

Den här veckan har gått rasande fort! Blev ingen brasa, maken och jag sov så gott i varsin soffhörna och dotra var med sin kompis.
Rensat ogräs, planterat klematis, flängt omkring, följt med dotra på ridning och bla bla bla...typ.

Idag satt jag och kikade på maken när han grävde igen för fiberoptiken, vi hade släppt in hönsen (och bundit vovven) och de gick i hälarna på maken och snyggade till marken...sen kommer en höna och liksom kryper ihop ungefär 3 meter ifrån mej...sitter där och ser lurig ut, funderade på om hon mådde skrutt när hon helt plötsligt klämmer ut ett ägg där på gräsmattan....en annan höna gick åt vovvens håll, han hade krupit in under altanen, det är så svalt o skönt där. Och jag kom ju efter...får se henne stå med huvudet sänkt och kikar in på honom och han blänger tillbaka...
Och inte hade jag kameran ute heller...suck.

Liljekonvaljerna blommar så smått här nu. Gullvivor, blåsippor och vitsippor - det går otroligt fort!

Började räkna stämplar på en höft....hehe...jaaaaa...jag har väl.....ett par tusen sådär...på en höft.....errrrhhhmmm.
Var med i en amerikansk stampclub och där fick jag ju en herrans massa stämplar som jag knappt använder.....
Erkänner raskt att det finns en del jag inte använt och en del jag använt ytterst lite. Får ta och sätta fart eller vad säger ni?

Pingstafton ska vi ut och åka traktorrally här i bygden!
Det är ett rally med bara traktorer som måste vara minst 30 år gamla. Vi har en Grålle vi - det är jättekul att åka dessa rundor med fika och matpauser. Många människor sitter utanför sina hus och vinkar åt oss, massor med folk vid starten också! Mycket babbel, mycket damm brukar det också vara efter oss...
Ett år var hembygdsföreningen med och då hade de satt upp små skyltar över alla soldattorp m m längs med rutten, ett vitkalkat övergångsställe på en väg vittnade om att det var där de såg en varg...sådant tycker jag är jättekul att se och få höra om. Och herrejösses vad vägar det finns här i bygden....I år går turen till St Sundby slott tur och retur på småvägar. Det ska bli så kul så - så håll tummarna så att vi får fint väder!

Lite kort har jag hunnit med!

image223

InkyWings härliga bil och text!!

image224

Sugar Nellies

image225

Visst är de bara för söta???

Ha det bra där ute nu!
Kram
Chruss
(PS. Ska fixa ett kokort också ;-D )
RSS 2.0