Det var en gång....

en tant som hette Chruss som var på mässa i Avesta. Eftersom hon gillar att testa saker så ger hon sig på en del saker som inte är så lämpade för henne. Men är man envis så är man.

Tanten köpte bl a en stämpelförvaring som man fixade ihop med hjälp av en BIA. Tanten hade gjort lite alster med BIA fast med kartong och papp tidigare så det ska ju gå vägen.....eller...?
Virrig som hon är så lyckades hon ju göra fel där, hade ett jättefint ugglepapper där ugglorna satt sååååå fint på rad på framsidan av den lilla boken. Jahadå. På baksidan hade de förvandlas till fladdermöss som hängde upp o ner. Minsann.
I den stilen brukar det pågå när det är sådant där.
Likabra att jag erkänner att jag är inte kompatibel med CD-fodral heller.
De går sönder.
Pjaaaa.

Nåväl.
Styrkt av att få en bra förvaring till en massa clearstamps så läste hon den medföljande manualen. Begrep inte ett skit så hon begav sig raskt till datorn och Zutters hemsida och hittade en begriplig manual.
Skrev ut den, letade reda på BIA och satte fart mot stämpelbordet.

Började med de 2 acrylsidorna som skulle bli fram och baksida. De var förpreparerade med ett hål för själva låset.
HA! Inbilla er inget, tanten gjorde inte alls fel när det gällde att sätta hålen för spiralen på fel sida. ÅNÄ!
Läste manualen och tog fram ett papper i samma storlek för att testa - det gick jättebra så i med acrylen!

Första sex hålen gick suveränt! Flyttade fram, hakade fast och...ja...klämde sta då.
Då hade tanten helt plötsligt fått hålen nära kanten!!! DÄR skulle det ju inte vara - tanten upphävde en hel del fuuuuuuuula ord och lästa manualen en gång till.
Håll i stod det där.
Och det gjorde de i en youtubefilm som tanten hittat hos Hönan i Dalarna.

Jaha.
Men, jag är ju ingen förbaskad bläckfisk heller.
Så följande utspelar sig...

Tanten sätter nu i acrylen för de sista hålen. Håller ner acrylen och tar tag i handtaget och trycker ner varpå hela BIA'n lägger sig iom att inget håller emot. Tanten tar då och lägger pannan och hakan mot acrylen, fattar tag om spaken och håller emot och klämmer sta.
Lite bättre men inte bra. Acryl är inte papp precis.

Nästa försök.
Den här gången ställer tanten BIA'n på golvet, sätter foten på, handen på acrylen och fattar tag i spaken.
Det gick hyfsat det med men det var sannerlligen bökigt. Ingen lätt ställning heller för den delen.

Nästa album ska maken förbaske mej få vara med och hålla.
Sådäså.

Nu ska jag bara få till det med stämpelmotiven så man slipper gissa vad 17 det är för en stämpel.
Plus kanske piffa till den lite.

Men jag gillade verkligen den här förvaringen!
Jag hade en del Primastämplar som varit lite bökiga att få plats med så detta blev perfa!

Ha nu en skön valborg!
kram
Chruss


YES!

Vilken dag - vilken vecka!
Dotra fyllde moppe - gjorde ett kort men fotade det inte och nu går det inte att hitta i det lokala vulkanutbrott som sker i hennes rum med jämna mellanrum. Det var en Whiff of joyare med en tös som har händerna fulla med kassar = som dotra...


Jag testade glasetsning med sådan där kräm i veckan också, fast fasen vad svårt det var att fota!
Glasen var inte raka heller så det var lite bök och stök - men jag hade fått glasen gratis så jag ska inte klaga - de står på uteplatsen med myggljus i sig nu.

Sen har det varit en himla nervös väntan på Luddes röntgenreultat - ögonlysningen och armbågarna var ju bra och ögonlysningsresultatet kom upp på hunddatat väldigt fort. Sen blev de väl osams däruppe eller så orkade ingen lägga in resultatet..haha...Igår kväll inget uppe och idag slog jag inte på datorn på morgonen.
Packade pengar och for till Avesta tillsammans med Lillpiga, Kruttan och Nathalie - maken till trevligt resesällskap får man leta efter!!!! Jättekul!

Väl på plats så hittade jag ju mina kollegor (Åsa, Susny och Hönan) och DT-mamma Lisa - var jag ju tvungen att pladdra. Handlade lite faktiskt - brukar ju bara veva runt och få lite 'vad-i-hela-fridens-namn-ska-jag-handla'-panik, men idag gick det bra!Längst till vänter är det ett paket för att göra ett stämpelalbum m h a BIA och ett par clearstamps från Prima med lamporna ni vet. En ny färgkombo av glimmermisten...haha, gillar dem, det märks va? 2 st distress crackle paint och 2 distress embossing. Lite bokstavsstickers, en dröse med PM som jag inte hade + grå som tagit slut efter flera år på nacken och lite stämplar från hÄnglar.

Sen skulle vi hem och söta Malin skulle försöka köra åt Norrland till men det gick vi inte på...nää


Väl hemma så handlade jag lite mat, körde hem och vi åt lite tacos som maken fixat.
Slog på datorn och tänkte, jag går väl in och tittar då men klurade samtidigt att det är ju lördag....men då fanns det framme och Luddemannen hade fått A, höfter utan anmärkning - gudars vad jag skrek av glädje här!!!!!
Så underbart roligt och vilken härlig dag!!!

Nu ska jag kasta mej i soffan med vovven och njuta av kvällen!
Ha det bäst därute!
KRAM
Chruss

Swappen och Ludde

Det gick inte 100% bra med lille Luddemannen. Finns en risk för att han inte kommer att duga i avel p g a höftlederna. Plåtarna ska granskas av SKK veterinärer så vi får se.
Ögonlysningen var perfekt, armbågarna utan anmärkning men ena höften var inte helt OK. Vi vet inte varför det är bara den ena, han kan ha drullat ikull men vi har inte märkt av att han har haltat eller haft ont. Ute far han ju som en raket.
Plutten!
Men han är iallafall världens goaste underbaraste vovve oavsett!
Sådäså!

Har varit ute och rännt igen i veckan som varit - men det var bra väder och väglag så det var helt OK.
Såg vitsippor i Kista och här hemma är det full fart i rabatterna.

Vi har haft en ATC-swapp på stämpelsnack på tema Tim Holtz.Distressdynorna wild honey och rusty hinge blev basen. Tims lejon stämplat med archival russet och texten med artistique coal. Åsså var jag där och sprayade lite guldglitter...hehe...

Ha det gott!
Kram
Chruss

Kolbäcksträffen

Ahhh, jag tänkte hoppa av i sista stund eftersom jag var så grymt trött. Varit i Kista 2 dg och inne i Stockholm 1 dag och inte packat pyssel...men sedan rafsade jag ner allt jag hittade nästan och for iväg. Var trött men fick lite gjort iallafall....det ger lite näring att få träffa pysseltjejjerna - det är helt klart!

Den här gången höll jag bara på med nya stämplar. Började med ett par från The Greeting farm - TGF - och som jag gillade när jag såg dem...Den här är en annorlunda variant - det är som ett accordian card uppe på kortet. Så när jag knyter upp rosetten så blir det så här:


Rätt kul - fast bandet kunde jag ha satt annorlunda och kanske använt mer genomskinligt band.
Men va 17...man kan inte tänka jämnt!!! Den där stämplen i mitten - den är som gjord för mej eller vad säger ni?


Sen började jag med avdelningen kladd!
Distresser och joystick och nya färger av glimmer misten.
Jag är helt galet förälskad i de där behändiga packen som Lisa har tagit hem - 4 färger och så himla kul att jobba med!
Glimmer Mist Crown Jewels Kit Glimmer Mist Sand & Surf Kit
Dessa rekommenderas starkt!!!

Och sedan har jag inhandlat en hel del stämplar från Octoberstamps som släppt en hel hög med collagestämplar som är rent galet underbara!!!!Här har jag sprayat glimmermisten direkt på papperet - stämplat och dekorerat.

På dessa har jag färgat in papperet med de nya distresserna (spun sugar på det översta och victorian velvet på det understa) och sprayat 2 olika mister.

Sprayat miist över båda när jag var klar med infärgningen med distressen bundle sage.


Här har jag färgat in papperet med Pumioe stone, lagt Tim H kompassmask och även där jobbat med stonefärgen och sedan stämplat med versa fine.
Sen orkade jag inte mer.
Åkte hem och landade i soffan som en enda hög. Maken pysslade om mej med mat och dricka, vovven tvättade ansiktet på mej och klappade om mej med jämna mellanrum och lillkatta värmde min höft. Storkatta gick runt och pladdrade mest...

Ha det så gott alla!
KRAM!

Chruss - also a cowaholic

Lite alster

Nu gick det en tid igen...suck...
Men jag har haft megamycket på jobbet med kvartalsbokslut plus vanliga livet plus att jag haft bloggveckan hos InkyWings - hoppas ni tittade in där!

Påsken har löpt på bra med både bra och dåligt väder, Bondlurksträff plus en Katrineholmstur. Ludde ska ner och röntgas och ögonlysas och jag ville vara ute i god tid och kolla VAR det låg. Jaja, Katrineholm är en småstad men jag kan irra runt för det  Har jag dock en gång varit på plats så sitter det i kartan i huvudet. GPS har jag också men den hänger inte med riktigt när jag kör. Sväng höger gastar kärringen men va 17 det finns ju aldrig nån väg där...*muttrar*.
Annars som en kollega till maken, hennes man står i kön till kassan när GPSen i mobilen börjar gasta ' håll till vänster... fniss..


Jag har petat och haft mej nu.
Stämplade motivet - Artistic outpost - på ett papper infärgat med distresser.
Över detta la jag en bit OH och stämplade en swirl - Autumn leaves - med svart StazOn.

Två likadana kort, bara olika färgställningar. När jag började stämpla på Anno Stenåldern så hade Hero Arts bl a skuggstämplar. De ger precis samma effekt som den populära distressrutetekniken och det är det jag provat här. Hittade dessutom smådynorna som kom i samband med detta från Hero. Stämpeln -Penny Black- är stämplad med VersaFine.Här har jag stämplat - Penny Black - direkt på mönstrat papper och färglagt med prismapennorna.
Kortet är inte fullt sååå gult, mer gulbrunt..


Ett par pyttekrokusar har börjat kämpa sig upp - snödropparna blommar för fullt..


Mönstrat papper - 2 Tim H stämplar till höger och nertill. Damen - Third coast - stämplad på gulaktigt papper och murgrönan målad med prismacolorpennorna och grönt chalk runt de rivna kanterna. Och tjoff på med en blomma och halvpärla....

Ha det BÄST!
Kram
Chruss 

RSS 2.0