Familjelivet

Gunvor - den där råttan ...

Kategori: Allmänt

Jag bara måste säga så folk inte tror att vi bor bland jätteråttor.
Den var max 1 dm + huvud och svans men matte skriker på allt som är mer än 2 cm långt och kallar det för jätteråttor.
Ba så att du vet :-D
Men mycket elände hann h*n ställa till med, den saken är Oscar!

Harry, din vän i etern

Gamla året slut och det nya skälldes in...

Kategori: Allmänt

Hallå!
Här har det varit liv i luckan.
Matte o husse har varit gifta i 19 år så då brukar de gå ut o äta. Lillmatte hade bokat bord, fixat skjuts o blommor men maten fick de allt betala själva... 
 O matte hade KAOS på jobbet så det var lite...rafflande.

Så blommorna fick de innan - husse knatade in och skulle hämta en vas och kommer tillbaka och ställer den på diskbänken till matte. Hon grejjar o har sig och tar sedan vasen....och undrar varför det ligger en massa ludd,bitar av trasor och...kattmat i vasen... Så hon säger det högt, häller ut det och ägnar sig åt blommorna.
Husse kommer ju farande och undrar vad matte pratar om...kattmat i vasen...tittar konstigt på henne men inser att hon har rätt. Ny runda ut i grovköket...aaaaaaaaaaaaaahhhh utbrister han sen...en råttaaaaaaaaaaaa.
Den tar vi när vi kommer hem.

När de kom hem så for ju matte ut i grovköket och öppnar först skåp nummer ett o ser råttbajs.
Öppnar skåp nummer 2, råttbajs....drar hon i en av trådkorgarna där och sedan hör man bara ett avgrundsvrål!
Kom råttan skuttande...så matte for ut i köket...
Husse laddade fällan och tog den.

Iallafall hade den där filuren bajsat och pinkat överallt.
2 till vaser var det kattmat i, en hade tom en strumpa, massor av trasor var sönderätna, matte hade pyssel i det andra skåpet med bl a plasthandskar, där var det trasigt och kattmat...
Sedan har matte Barbie, Ken o Skipperdockor från 60-talet så hon vågade knappt öppna o titta men de hade klarat sig.En mycket företagsam herre det där. Att katterna inte hört den tycker de är märkligt...

Ett enda träd stöp för husse o matte när Dagmar var här, en gammal död gran fick husse äntligen hjälp att ta ner... :-DIdag har det snöat här men nu är termometern på väg upp så det blir väl bara skit av det hela.

Fyrverkerierna klarade vi bra, närmaste raketbas var ca 1 km bort och både Ludde o jag var ute och skällde ut dem sen gick vi o la oss.
Matte o husse var lite oroliga för mej eftersom jag blev så rädd förra nyårsaftonen men vi klarade oss bra - det är värre för de hundar som är inne i stan.

Vov på er!
Harry