Familjelivet

Matte lilla!

Kategori: Allmänt

Ja, ser ni, hon har otur hon.
I måndags em började hon frysa när hon satt o jobbade och näsan gjorde himla ont, typ som en stor finne bosatt sig där..
Sen blev det bara värre o värre o när hon jobbat klart så var det soffan. En fleecefilt.
Efter en stund ville hon ha upp febertermometern, mer filtar och kaminen på.
Då hade hon sådär 39,1 vilket är illa sa husse som var tvärsäker på influensan eller bihåleinflammation.
Matte fortsatte frysa o sova på soffan och när hon gick o la sig vid halv nio hade febern stigit till 39,8 grader och hon hade ont i ansiktet.
När hon vaknade dagen efter så var hon feberfri men fruktansvärt trött och höll på att GALLSKRIKA när hon såg sig själv i spegeln! Näsan var illröd och varje sida om den också, plus att hon var svullen och det gjorde ONT.
Stackars matte vår!
Så hon ringde vårdcentralen, ett sådant där ställe med veterinärer för människor.
Hon fick komma på em och en snabbsänka togs på henne, man sticker i fingret o samlar upp blod. Så det är ingen doktor där inte, det är vampyrer!

Fick hon komma till doktorn som blev jättebekymrad för matte såg ut + att hennes sänka var alldeles för hög. Så en till fick komma och titta på matte + att det ringdes upp till infektion på stora lasarettet. Men de beslutade att matte bums skulle äta penicillin + åka direkt upp till akuten om hon bara blev en aning sämre. Basta!
Det matte hade fått var en mycket kraftig bakterieinfektion under huden - en del kallar det för rosfeber - som kan bli blodförgiftning om man inte behandlar det.

Matte hämtade ut medicinen och åkte hem o började knapra. Men hon var så trött så det var inte mycket liv i henne, mattekraken!
Dagen efter mådde hon bättre fast hon var trött och idag var hon på återbesök - då hade sänkan sjunkit från 52 till 20 och ömheten gått ner även om hon fortfarande är hemskt röd. Men hon mår bättre och det vovvar vi på!

Här kommer ett gräsligt foto på en trött matte:Så det kan bli va???

VOV
Harry&Ludde

Handlerkurs i Kungsör

Kategori: Allmänt

Matte o husse släpade dit mej tidigt i morse och lillmatte fick gosa med Luddepuddingen hon...

Det var en 2 st som liknade samojeder, korta i rocken men man kunde ju iallafall låtsas :-D

Vi fick träna på att springa runt, stå stilla och matte fick stränga order om att sänka handen så jag inte stod med huvudet lite vinklat bakåt - jag blir så kort i kroppen då. Åsså skulle vi vara GLAAAADA och piggelina....enda gången jag verkligen lyste upp var när vi sprang mot speglar för attans bananer vilken snygg kille det kom i sikte där...hehe...
Sen fanns det agilitygrejjer i ena halvan av lokalen och det tyckte jag vi kunde jobba med istället men enligt matte hade vi inte tid med det. Så hon körde lite sitt, ligg, kryp och sidan med mej mellan varven. Det var skoj!Här fotade hussepusse när jag skulle ställa upp mej ordentligt så det ser knasigt ut men jag är såååå snygg!!!
Det var en inomhushall i Kungsör med krav på rengöring om vovvarna kissade. På ena långsidan luktade det synnerligt gott men ni ska inte tro att jag kissade - nej nej nej, jag kan hålla mej jag o matte/husse skuttade ut med jämna mellanrum med mej. Rätt var det är när matte skulle visa mej kastade hon kopplet till husse o tjoade iväg åt toa till - kisspaus för mattar var det exakt vid det klockslaget....


Här kör jag med Harry Potter ögon och det gick utmärkt att förhäxa den här låtsasdomaren, hon fick slirigt med pussar - ja! Vadårå? Sätter hon sig på huk och viskar och klappar mej så får man belöning!!!!

Nu ska jag sova en stund till!
Vov
Harry

Min mamma o hennes valpar

Kategori: Allmänt

OK.
Vi fick följa med till Gunilla och Gunnar.
Dock fick vi inte följa med in utan spendera tiden i hundgården med Gino (som är pappa till den här kullen) och Cookie - attans vilket charmsnöre min syrra är...!!!!
Ta på haklappen - för nu kommer det verkligen söta bilder!!!
Där är min MAMMMMMAAAAAAA - ylar Harry!


Den där lille tjommen gillade verkligen mattes tår!


Mjölkbaren öppen!


Aaaarfffff, dragkamp med mattes tröjja!


Ska jag eller ska jag inte - det är frågan det!

MAMMAAAAA! Bella, stolt och duktig mamma!Haha, jag brottade ner mamma!


Bus? Vem? Jaaag??? Nähäääädå!


Tröttaste sötaste lilla buset i husses famn.

Sådana där små liv kan man fylla hela huset med!

VOV
Ludde o Harry