Familjelivet

Svamperier dag 2

Kategori: Allmänt

Idag var jag tröttare, matte också, det var bara lillmatte som hade full fräs i skogen....

Men jag var enligt dem ännu duktigare idag och matte bara päste av stolthet. Hann dessutom med att bada tassarna i en bäck -DET var kul! Gammelmatte skulle kliva över en stock och fick inte med sig sin stora rompa över så hon vred till sig i knäet så idag åkte vi hem efter lunch - nu går hon här o ojjar sig.
De var väldigt imponerade av Sigge och Helena, maken till vad hon kan om svampar- Sigge jobbade som tusan med matte så jag vart avundsjuk tillslut. Hon är MIN matte! Basåattnivet!!!  Ujujuj!!!!
Men jag kan jag mä!
Bildbevis:Nu gick matte inte den för att bara plocka svamp, hon gick för att lära mej och få en massa tips, så svampkorgen var en rejäl bonus. Man blir inte en svamphund på EN helg - det krävs lite övning! Många av gulingarna har ju matte eller lillmatte sett och så tränar de med mej. Å när matte ändå gick där dubbelvikt som en märla så åkte trattisar ner i korgen...

Men vet ni vad!!!!

När vi gick från kursen så kommer det en och går ifatt oss som bodde där och milde plättar - matte blev GRÖN av avund. Han hade en stor korg, dubbelt så stor som vår och högre, smockfull med BARA gula kantareller!!!! Amenfattava! Sen hade han en plastpåse med svarta trumpetsvampar. Matte vart så avundsjuk och gick o sucka heeeeeeela vägen till bilen. Men det är svampår i år och snart kan vi hitta sånt till matte också. Sådäså!

Idag åt jag min mat - och jag sov som en stock på hemvägen. Ludde blev så glad när vi kom hem men nu ska jag sova en stund till. Han får vakta skatorna själv.

Vov på er!
Harry


Svampkurs dag 1

Kategori: Allmänt

Hallå i stugorna!
Idag har jag farit omkring i skogen vid Sagostigen och Sörmlandsleden med matte o lillmatte.
Jupp så är det!

Vi har varit på kantarellsökkurs med Svamphunden Sigges matte!

Matte har tränat mej på att lukta på kantareller här hemma så det kunde jag. Jag kunde hitta dem i skogen också när de visade mej - men matte sa att det kommer snart att gå per automatik. På slutet hittade jag svamp i svampkorgen så där var jag o buffa - allt för en korvsnutt....Lillmatte är lite småtrött och frusen där - hon var så snäll och duktig hela dan!


Jag fick mat i skogen men jag ville inte ha...så jag gav järnet och täckte över dem med ris o löv. 2 köttbullar syns dock :-D


Två andra vovvar som var med på kursen o deras mattar!


Vi hittade en hel del - mattarna lyssnade på Helena en del också + tränade mej.
Men de hittade kantareller, taggsvamp, svart trumpetsvamp, röd-gul trumpetsvamp och trattkantareller.

Jag var ovanligt pigg i skogen, drog som en gnu.
När jag kom hem lekte jag med Ludde, åt lite, matte fick sina fötter masserade av lillmatte, maten fixade husse. Så nu ska matte koppla av och lillmatte är hos sin pojkvän...

VOV!
Harry - the mushroom seeker

Jädersbruk

Kategori: Allmänt

I år igen!
Traditioner håller man på!

Där mötte vi Lassie i form av Bosse Bildoktorn...bland dassen..
Här hemma växer det varsomhelst:


Har bytt länkt till höger till Luddes pappa!

Kram
Chruss