Familjelivet

Vi har varit sociala

Kategori: Allmänt

och varit runt och bajjsat i både Arboga och Nyköping

Skämt åsido, husse o matte pratade om att vara sociala, det fattade ju inte jag, husse går det inte att få stopp på när han väl sätter igång, matte, visst hör hon illa men hon gillar att träffa folk och prata - om de inte har hål i huvudet som hon säger om en del....
Men då kom Ludde och började förklara vad det var.... Han förklarade att med sociala biten avsåg de oss två. Vi skulle vara ute bland folk och uppföra oss anständigt. Inte dra, inte köra opp nosen i rompan på folk, inte vaska öron kors o tvärs, inte hoppa, inte börja mucka gräl med andra hundar utan vara skötsamma.
Sicket sk-tprat! Vi bär oss alltid väl åt, muckar aldrig gräl med folk eller andra hundar, det enda vi gör är att
D R A - så in i norden....Matte säger att inte ens Fredrik Steen skulle rå på oss. Möjligen mej men never ever att han rår på Ludde. Har man köpt sociala draghundar så har man!

Nåväl, första utflykten var till ett ställe som heter Hjälmare docka, en del av Hjälmare kanal med slussar. När vi kom dit var det en gammal tant som sa att hennes son var kapten på båten som går där och det skulle snart bli slussning av. Kul sa vi. Vi gick lite och kollade läget:


Ludde o husse gick över här, matte ville inte. Här kom jag med på fotot också!!!

Matte bara suckar när hon ser sådant här...

Ludde är verkligen cool. Han kan sitta eller ligga och bara titta i all oändlighet medan jag får myror i brallan efter 5 minuter...typ...Här fikade de och vi fick en hemskt god sockerbulle!!!
Här kom det både svenskar och tyskar och tyckte vi var såååå fiiiiina!!!!!
*vi sträckte på oss och delade ut en massa smil och småpussar*
Sen kom det 2 segelbåtar!!!
Spännande!!!!
Men allt gick bra, det blev inte ens osams :-DSen på hemvägen stannade de till på ett litet loppis och matte köpte en tom karamellburk??? Inget godis och framförallt inget hundgodis??? Men hon blev tydligen överfallen av nån typ som heter Minnen. Hon fick tydligen sådana när hon var liten och de var så fina burkarna - lite Mary Poppins över dem. Det var någon människa som flög med paraply och passade tvåbenta ungar...


Igår tyckte husse vi skulle åka till Arboga.
Då gör vi det sa matte och så fick vi åka bil igen.
I Arboga var det varmt men det hindrade inte oss, bara matte som fick ta av sig hörapparaterna för det var nån Mork som skulle ta kontakt när det blev fuktigt bakom öronen - vet inte vem han är tyvärr...
Men här kom folk ut ur sina affärer och tyckte vi var så fina. Många log så glatt när vi fnattade fram. Matte gick in i en affär sen fortsatte vi att gå runt runt...Mötte vi norrmän som tyckte vi var så fina - de hade också en hund som såg ut som en LagOtto sa matte. Inte DagOtto, den där skojjiga b'evbäraren som ska lämna b'ev. Alltså, det här är ett stickspår men herregud vad matte skrattar när han är i rutan! Han o en gubbe med tofs på huvudet - hon går igång direkt då.
Sen fortsatte vi att gå och när vi hade passerat systembolaget så blev jag nödig...när vi kom ner till ån var det Luddes tur. Men det är ordning på matte - hon har alltid bajspåsar så ingen behöver vara orolig att vi missköter oss.
Sen for vi till Kungsör och fikade vid hembygdsgården - ur hundars synvinkel får det stället 10 VOFF av 10 möjliga enligt matte för det hade vattenskål med gott vatten till oss vovvar!!!!!

Vy över platsen


Här väntar vi på husse!

Idag har vi firat matte genom att åka till ett mysigt fik i Sparreholm.

Jag erhhhumm, snodde in mej lite...


Efter det åkte vi till Nyköping och landade i hamnen. O jösses vad det blåste där då....och Nyköping fick också 10 voff av matte o husse! Där satt det bajspåsar för vovvar på en stolpe minsann!!!!
Vi gick en runda och vi passade ju på att bajsa där med...snyggt o prydligt!
Vi skötte oss bra mot andra vovvar och människor men mattes vänstra arm var 1,5 dm längre när vi kom tillbaka till bilen sa hon...


Nyköpingshus


Sen åkte vi hemåt!

Vi måste bara visa en bild på Ludde när han står och spanar efter skator - han avskyr dem och skäller ut dem med råge.

VOFF på er - nu ska vi gå o tigga hundben här!

Harry and Ludde

Husse satte upp ett plåtskjul

Kategori: Allmänt

å vi hade koll på läget!
Första dan höll han på att förbereda marken och ha sig. Matte jobbade och gick ut för att kolla läget - då kom Harry som skjuten ur en kanon och blev överlycklig, tokrusade och for fram till husses lilla grushög och började sprätta omkring - fast åt fel håll.
Matte bara garvade och husse tyckte helt frankt att hon kunde gå in igen..hehe..


Matte - och husse också för den delen gillar keramikdjur och allt vad de kan hitta. Den här lille gynnaren tyckte matte passade bra bland blommorna.


Harry ligger bakom ett av rören och jag sonderar terrängen. Husse läser instruktioner.
Rören? Jo, matte odlar kryddor i den ena, väldigt smidig höjd och så slipper hon kirskålen säger hon.


Läget under kontroll!


Harry kliver fram och ska hämta en trädpinne i vedhögen som ligger bakom husse...

Lite blöt, full av frön - nu har Harry lunchrast medan...


jag, Ludde, bevakar arbetsplatsen!

Jag är väldigt tunn just nu, tappat all vinterpäls och lite av de långa täckhåren...men jag är finast i hela vääääärlden enligt matte o husse. Nåja, vi delar på förstaplatsen Harry å jag!

Nu är det min tur att ta rast så vi måste ju utbyta lite hemlisar lilltjommen och jag...

Det är svalare nu vilket uppskattas av mej o Harry medan matte knorrar om att det är kallt...
Nu ska vi äta mat - sköt om er därute!
VOV
Ludde

Vi har 2 vita hundar och två svarta katter!

Kategori: Allmänt

De är så söta vänner ibland och ibland är det full rulle...
Precis som det ska vara!

Harry med en leksak - försöker trigga igång Ludde...

Kram!
Matte