Tadaaaaaaam!

Tjusigt bloggutseende va?
Hella är det som hjälpt mej ut till lagårn'... Jag stämplade bara mina kära Penny Black-kossor, målade dem med prismacolor och distresser, scannade och hon gjorde resten.
Jag har varken tid eller kunskap att mecka så då lejer man raskt bort det - That's life!

kram
Chruss
(japp, jag ska skapa mera och har nog en tävling på G men först ska jag jobba)

Riga och paint dabberskort

Hallå!
Eller привет som det heter på ryska. Har varit 3 dagar i Riga med en rejäl värmebölja +31 grader och blåsor på fötterna...hade fotvänliga skor men den där stan består av kullersten med lite överraskande hål här och var. Å' dem klev ju jag i. Kunde inte låta bli att beundra alla med stilettklackar som traskade omkring helt bekymmersfritt medan en annan vinglade och for...OK, jag erkänner, tittade överallt utom på gatorna så jag får väl skylla mej själv...

 

Dotra kommenterade husen med att det ser ju ut som i Astrid Lindgrens värld och det hade hon ju rätt i...Många härliga färger och utseenden. Statyn brevid har jag sett som stämpel nånstanns overthere....sa det högt också vilket föranledde många att titta konstigt på mej...stämpel....och så man är egentligen..en stämpelnörd!

Sen har jag skapat lite offcourse!
Har lekt lite med Adirondack acrylic paint dabbers! Jepp, kladd och klafs!

Du behöver en kartongbit, jag har använt de där som brukar komma när man köper papper, man kan ta blockbaksidor också. Det behöver vara lite stadigare, alternativt att du limmar ihop 2 kraftigare pappersbitar.

Nu tar du en svart paintdabber och målar kartongbiten, noga eller slarvigt, det är upp till dej själv.
Låt den torka - vilket går väldigt fort. Välj ute en snygg bakgrundsstämpel, inka in den med versamark eller embossingdyna, stämpla och embossa sedan med clear pulver. 
Det kan börja lukta lite när du embossar eftersom du värmer även akrylfärgen men det går fort över!

Sen tar du en färgdabber och stryker på hela kalaset, kartongbit och det stämplade, noga eller lämna glipor - det väljer du själv, liksom om du drar dabbern eller duttar med den.
Låt detta torka - sedan tar du en gammal handduk eller trasa och börja gnida bort färgen på det embossade, det andra kommer du ju också att gno på men det har du inget för, det sitter bra där det sitter, men den färg som hamnat på det blanka embossade kan du gnugga bort. Även här väljer du hur mycket du vill gnugga bort.

Sen är det bara att montera - som det är eller med någon text eller figur.
Prova - det var jättekul!

image93
Swirlstämpeln kommer från Hero Arts liksom texten Playful - här har jag använt en ljusblå dabber.

image94
Här vet jag inte vad scannern höll på med, så gnistrigt är inte kortet i verkligheten. Harlekeinrutorna kommer från Hero Arts, Eiffeltornet från Impression Obsession. En mörkare blå dabber.

image95

Prickstämpeln är en enda stor en från Hero Arts, liksom texten. Swirlen under texten är från Technique T.
Sitter även en sån där plopp på en av ringarna och här har jag använt vit dabber.

Sen har jag blivit taggad av Louise!
Trumvirvel!!

image96

Kul!!!

Så jag skickar denna uppmaning vidare till:
Cathrin ,  Carina ,  Sanna (kolla in hennes foton, speciellt de sv-vita, de är mina favoriter!), Hella  och Karin!

Ha det gott alla!
F'resten, nån som väldigt gärna vill ha ett kort? Hör av er bara!

Kram
Chruss, nattugglan!

Det sitter nån i trädet.....

Den här stämpeln föll jag för direkt när jag såg den hos Kreativ Hobby i Norge. Inte för att jag gillar skjutande men jag gillade stämpeln!

image88

Sen har jag ''microbeadat'' en penna.....

image89

image90

Den här filuren var inte lätt att scanna...ser ut som genomskinliga kaviarkorn..fniss...
Jag har stämplat på ett klisterpapper, typ etikettpapper, de små holländska kossorna som är en av mina favoriter.
Tagit bort baksidan och satt fast den på pennan. Sedan tar man ett dubbelsidigt limark - genomskinligt åffkårse - limmar fast den på pennan, tar bort skyddspapperet på ovansidan och rullar pennan i microbeads.  Rulla hårt och sedan mellan dina händer tills de sitter bra och vips så har du en läcker penna!

Kram på er bloggläsare!
Chruss

Mer från Rubber Romance...

Kan berätta att jag har inte köpt dem direkt från Rubber Romance utan via Eclectic Paperie , de finns som monterade eller omonterade och ägaren Daisy Sparks är supertrevlig att ha och göra med!
Maila henne om du är intresserad så hjälper hon dej!

image85

image86

image87

Ps - de där 2 kan absolut inte ha handlat stämplar eller hur? Då är man ju FULLASTAD!

Kram på er!

Howdy!!!

Gonna catch them all... :-D
Hittat lite nya stämplar att fylla på hemma med...errhhhh..

image84

Stora rejäla läckra saker från Rubber Romance ca 10*10 cm så det fyller upp bra kan man lugnt säga.
Texten är en separat stämpel från samma ställe. Såg dessa i en blogg overthere och förälskade mej handlöst!

Har städat i pysselhörnan igen...Var till IKEA och köpte tvåå Firabyråer att ha på skrivbordet och dumpa cateyes etc. Nu hade jag dessa i en låda som var så bökig att när jag skulle ta fram nått så iddes jag inte lägga tillbaka det utan det slutade med 3 st smålådor på skrivbordet osv. Så där höll jag på i evigheter...när jag bara hade en A4-plats att stämpla på fick jag nog.... Har efter att ha suktat efter det i flera år och dessutom sett den live i Rälta hos Lisa gått sta och beställt en Stamp Pad Holder så får jag fram de dynor snyggt och prydligt som jag använder allra mest. Nu ska jag bara märka upp lite lådor så jag vet VAD jag har, minnet är bra men så otroligt kort ibland...

Har ni sett att Ranger har etiketter man kan skriva ut själv och sätta på sina dynor?
Kolla in här får ni se!

Nästa problem är vad jag ska göra av alla kommande stämpelköp....fniss...I-landsproblem...

Kram
Chruss

Fortsatte leka lite!

Jag sitter och pysslar på övervåningen och det blir milt sagt väldigt varmt, så tidiigare i somras investerade jag i en lite bordsfläkt (prata om att det är ännu mindre plats på pysselbordet...gah...) och det är så skönt att ha den på. Tyvärr glömmer jag bort den ibland och får som tack springa och jaga både det ena och det andra...fniss...

Jag fortsatte med Mother of Pearl, det var så himla kul!

image80
Här är stämpeln från Tim H, det blev mycket snyggare tycker jag personligen...
image81

Här tog jag guldlumiere på svart glossy - det var lika läckert det! Stämplade text och pippi från Tim H och guldembossade, drog med kylonpenna runt kanterna och monterade på den svarta glossyn. Här får ni inbilla er allt för det var svårt att scanna det där svarta! Det stämplade ser ju prickigt ut vilket det inte är...

Var ju tvungen att stämpla nått annat också....
image82

OBS! Strecken vid nosen som symboliserar att han sniffar, Edgar the dog :-D, är inte på stämpeln, de ritade jag dit alldeles själv. Stämpeln kommer från Whipper Snapper.

Och nu blir det ett tekniktips!!!! Satt och kikade i en gammal stämpeltidning då jag hittade den här tekniken. Den finns även beskriven här och den var kul att testa! Den kallas för split negative, lite att hålla tungan rätt i mun men resultatet blir verkligen härligt! Testa ni också!

image83
Stämpeln kommer från Angie-B.

Ha det gott därute!
Kram
Chruss

Nu är jag i farten igen!

Varmt tack för alla hälsningar i bloggen! Det värmer sååå gott!
Här är det strålande väder - nästan. Idag har det regnat lite och varit lite kvamlig äcklig luft med resultatet att jag fick ont i huvudet, brukar inte vara väderkänslig men men...

Har klätt in fram- och baksidan av ett album som jag ska ha som kortdisplay - starkt inspirerad av Camilla.
Så här blev mitt, jag har namnet stämplat på baksidan....som jag inte fotade..typiskt mej...
image77

Testade en teknik som Lisa tipsade om på Stämpelsnack - hon hade hittat den i en tidning, jag hittade den här med bilder till. Kallas kort och gott Faux Mother of Pearl (Lumiere resist). Lumiere är en speciell akrylfärg med pärlemor men det går bra med vilken skimrande akrylfärg som helst! Det vita skimrar på kortet vilket inte syns i scanningen så ni får helt enkelt ta på er glitterbrillorna :-D.

image78
Stämpeln kommer från Whipper Snapper och är ur deras senaste kollektion.

image79
Stämpeln kommer från InkyWings och är från kollektionen som släpptes till Leksandsmässan.

Det blir lite lite snyggare med stämplar som inte är så tunna utan mer kraftiga i linjerna tycker jag, sedan behöver man ju inte stämpla på just det papperet, man kan ju ha det som en läcker bakgrund också.
Det var iallafall kul att testa, ska ge mej på lite andra färger!

Ha det gott därute - stämpla lugnt!
Kram
Chruss

RSS 2.0