Svunna tider!

Snöat in lite på 50-60-talsstuket och det med en annan stämpal från Just for fun. Mera american griffiti med andra ord.....
Här rullar hösten på, vi hade underbart väder igår med naturens vackra färger. Idag är det lite städning och givetvis stämpling som gäller. Sen börjar 2 veckor med mycket jobb så jag kommer kanske vara lite osynlig.
Men...den som väntar på något gott....

image118
Målat med MCP. Prickarna är nån vit glazepenna (host...) 11,5*14,5 är storleken på det här.
Staffliet kortet står på är ett ministaffli jag hittade i IKEA's fyndhörna för en femma. Passar bra så här tycker jag.

Ha det gott därute!
Kram
Chruss

Pumpor

Jag är inte mycket för halloween som sådan även om jag tycker det kommer mycket skojsigt med stämplar och QK-produkter. Däremot gillar jag alla färgsprakande saker - orange pumpor, gröna-gula dekorationspumpor, alla ljus m m. Det är så mysigt!

image115

Stämpeln kommer från Whipper Snapper och jag har målat med MCP-tekniken.
Kortet är 11,2*13,5 cm stort.

Ha det bra där ute i stämpelvärlden!
Kram
Chruss

Twinklings H2O-spray och dabbers

Jag bara måste ju PÅ allt som dyker upp - nåja nästan då...haha...
Testade spray och dabbers (Radiant) från LuminArtInc.
Sprayen...mjaeeeee, har bara en färg än så länge och jag gillar inte spray som det blir fesiga fläckar av - mer övning krävs!!!!
Dabbersen däremot - de föll mej bättre i smaken eftersom de var lättflytande och man kan använda dem direkt på stämpeln med ett helt annat resultat än de mer rena akryldabbersen. Men smaken är ju som baken...

Som vanligt syns ju inte skimmer - på med glitterbrillor!!!

image111

Kortet är ca 9,5*15,5, stämpeln är från Stampers Anonymus.

image112

Lägger man huvudet på sne och tittar till vänster (på kortet alltså...haha) så kan med se liiiiite glitter.
Jag strök först yellow rose på papperet sedan 'dabbade' jag in stämpeln med olive green och stämplade

Det går ju fort om man jämför med målning med twinklers den saken är ju klar och man kan använda olika färger av dabbers på stämpeln också.
Finns ju en hel del glitter och sånt på marknaden redan och det är ju som med ink, en del gillar man jättemycket och en del ger man bort.

Sen skulle jag ha lite ROCK'n'ROLL! American Graffiti. Någon som kommer ihåg den filmen? Kom 1973...det kom även en LP (hmmm...vad antik man känner sig nurå...) med härlig rockmusik! Den musiken är så tidlös på något sätt tycker jag....

image113
Stämpeln med skivan och tjejjen kommer från Just for fun och prickarna i bakgrunden är Hero Arts.
Kortet är 13,5*12 cm stort.

Mmmmmm, vilka minnen som väcks till liv, när man hängde på ungdomsgården, spelade kort och lyssnade på musiken, spelade samma låt hundrafemtioelva gånger typ - till resten av familjens stora förtret.
Ljuva ungdom! Här hemma är det samma sak nu, samma låt i ett kör men med betydligt yngre artister och nya låtar. Och jag sitter i min hörna med mina 'stenkakor'.....
Härligt!!!!

Ha det gott!
Kram
ChrussFota eller scanna - det är frågan!

Jag är inte riktigt sams med scannern (kombinerad printer/scanner/kopiator) så nu testar jag olika sätt att fota istället. Där borta i Amerika har de visat allehanda tips med små lådor och spotlights. Å så lång tid som det tar för mej att få ordning på sånt är det lika bra att visa under resans gång - annars får ni ju inte se ett kort på evigheter...

image110


När jag sedan envisas med glossy papper så...*harkel*!
Detta kortet är snarlikt det nedan - jag har stämplat ett motiv med resistdynan och sedan på med olika färger av adirondacksdynorna - motivet är väldigt fint och syns därför dåligt - ska göra ett med kraftigare linjer snart för att visa.  Sedan har jag skurit smala remsor och limmat ihop dessa i ojämna stavar - haft dit lite ståltråd ojämnt (påminner mej om en del hus i Riga med lite snören för att hålla ihop det hela...) och ett löv.

Har ni något bra fototips att dela med er av?

Kram
Chruss

Höst....?!

Idag har det varit regntunga moln här i stan'. Bitvis varmt och lite soligt, bitvis kom det några droppar. Satt och kikade ut genom köksfönstret och en del björkar håller på att gulna och en del andra träd håller på att skifta färg. Vi har haft ett par frostnätter och luften är annorlunda - höstluft - som doftar lite speciellt. Poolen är också tömd och nerpackad - inte för att jag har lust att doppa tårna i 5-gradigt vatten...näää, usch!
Svampen lyser med sin frånvaro - trots allt regn så är det knastertorrt i skogen. inte ens flugsvampen har tittat fram.
Så...när vi fick syn på att det var höstmarknad i Torshälla i helgen så for vi dit! Jajjemen!

Mycket handgjort, rustika gamla saker och de vanliga korgarna, katterna och luvorna. Nyplockade majskolvar (MUMS!!!!) köpte jag, maken skulle prova lite korv och rökt fläskfilé, t o m stämplar och pärlor fanns på marknaden.
Färgerna, sakerna och folket gjorde att jag gick i helt egna tankar och lullade så bekanta fick hoppa fram rakt framför mej för att jag ens skulle SE dem...fniss...

Så när jag kom hem gjorde jag ett kort med en ny stämpel från Penny Black och resisttekniken.
Du använder glossy papper, stämplar ditt motiv med en speciell dyna som heter Resist Ink (man kan använda Versa Mark också). Sedan värmer du papperet ca 10-15 sek så att det stämplade torkar - alternativt är att det får ligga ett dygn men vem har tid att vänta???? Efter det tog jag en svamp, adirondackdynorna currant, cranberry och espresso och gnuggade in färg på papperet. Då framträder det du stämplat på papperet och blir väldigt läckert - funkar bäst med lite mörkare färg tycker jag personligen. Efter det tog jag cranberryfärgen och stämplade motivet lite brevid. Höst är stämplat med bokstäver som är ca 2 cm höga.
Stämpeln heter pumpkins in moonlight .Men här ligger de i ljungen säger vi.

image107

Ha det gott därute kära vänner!
Kram
Chruss

Trumvirvel!!!!

Med hjälp av dotra så blev det.......................
TAAAADAAAAAAAMMMMMM!

Beata Ewa som vann stämpeln!!!
GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!

Du kan väl maila över din adress eller gå via nått av forumen och 'peämma' din fullständiga adress så ska jag skicka iväg den.

Ni andra - tack för att ni var med, tack för alla kommentarer - ni bara är BÄST!!!
Kram!

 

Istället för kort får ni se kort ;-D
Vovven vår, en samojed som heter Lufsen (döpt till Casanova men mej veterligen är det samma sak....haha...)
Sen en solros från fågelbordet, så liten och fin!
Ha det gott - jag ska gå och muttra lite vid stämpelbordet :-D
chruss

Tävling!

Nu så! Nu har jag en dublettstämpel och för att bli av med den har jag fått för mej att ha en liten tävling!
Mitt kort nedan är baserat på reklam som kanske finns i just din närhet - ser du vilken?

OM, skriv det i ett inlägg här - blir ni många med samma svar - så kommer jag att dra en vinnare på tisdag. 
Men det är bara kommentarer i det här inlägget som räknas!
Kortet är det här:

image103

Vasen är en del av en stämpel från Stamp-It, blommor o blad är från Tapestry, trollsländan är Hero Arts och texten är Rhonna Farrer,

Vad ni kan vinna? Jo en underbart söt liten ängel från Stampendous, E211 Prayer Angel och motivet är ca 4,5 *2,5 cm stort och monterat:Hoppas ni är med!

Edit: Ni har alla chans att vinna som svarar rätt - det blir ju lottdragning i slutänden! :-DD

Ha en fortsatt bra helg!
Kram
Lagårdsförmannen

RSS 2.0