Askar, dabbers och stampscapes

Nu har jag gjort klar min 'Hela havet stormar- ask'.
Målade den i olika blå nyanser och lite svart - oroligt, snabbt och stormigt ville jag ha det. Klistrade sedan på speciellt papper med vackra gamla segelfartyg, knopar m m och ''dabbade'' in dessa också. Slutklämmen blev ett ankare som jag hittat på Tiimari.

image75
Tänkte bror min skulle få den men hua vad svårt -måste hitta en lagom ask till och göra till mej själv, jag älskar blått, hav och båtar! Asken är 15*15 och höjden är ca 7,5 med locket på.

För ett bra tag sedan så införskaffade jag stampbord via InkyWings. Det är vita plattor, ca 2 mm tjocka och de finns hos Stampscapes i många olika storlekar. Här står det mera om just stampbord.Det är som när man gick i skolan när man var liten och målade med kritor i olika färger och sedan täckte allt med svart krita och sedan fick man skrapa fram ett mönster - minns ni?
Det här är samma sak, man inkar in och stämplar sitt motiv och sedan skrapar man fram lite detaljer med de verktyg som finns. Min ask är dekorerad med en liten sådan, en ATC-storlek 6,4*8,9 cm. Man kan sätta den på kort eller som jag har gjort på en ask, rama in etc. Jättekul var det iallafall. Min är inte så mycket skrapad, titta i länken på stampscapes så får ni se ännu mer underbart, både stämplat och stampbord m m.

image76

Ingeborg är med den här gången också...:-D Asken är 10*10 och 5,5 cm hög. Klädd med ett gammalt papper från Basic Grey, lockets kanter är målade med dabbers och sedan sitter stampborden på locket. Jag har brayat in stampborden med en dyna som heter Big&Juicy i färgen foliage, sedan har jag stämplat  (det är två stämplar, himlen som jag stämplade först och sedan den lilla scenen, inget maskande utan man bara stämplar).Det är de vita detaljerna på huset, stenarna och sjön som är framskrapat plus att jag tog lite gul färg i fönstret. Intressant va?

Nu ska jag ge mej i kast med en swapp jag är med i sen ska jag åka bort och jobba en liten stund.
Ha en fortsatt bra söndag!

Kram
Chruss

Mera linne!

Japp, jag har gjort ett par till, 2 glömde jag scanna i villervallan...
Men linnet nedan med stämplar från Tim Holtz kom jag allt ihåg...själva linnestrukturen syns inte så bra i scanningarna men väl IRL.
Tim har ju kommit med EZ-mountade stämplar nu som säljs att par stycken (varierar) och de sitter färdiga på laminerat papper så det är bara att sätta in i pärm eller hur man nu kan tänkas förvara sina stämplar....
Fiffigt och bra!

image74

Jag har använt glossy papper från Clas O, svepte brilliance beige och när det torkat var jag på med sandpapper.
Stämplade sedan collaget med Memories chestnut. Eyeletsen fick symbolisera ett gupp i
vägen :-D
Både collage och textstämplen kommer från Stampers Anonymus som säljer Tims stämplar
. ÅF här i Sverige är bland annat InkyWings

Må så gott!
Kram
Chruss

Taggad m m

image72

Blev taggad av Gunvor och Elisa - jag som suttit här och smitt planer...
Skulle vilja tagga dem tillbaka eftersom båda gett mej och ger mej mycket inspiration - men vi kan ju inte hålla på och tagga varandra fram o tillbaka hur kul vi än har så jag ska tagga lite andra jag...
Tack iallafall tjejjer - ni är för goa!

Så nu taggar jag istället.....*trumvirvel*
Eva F  - en otroligt härlig tjej som hela tiden testar och peppar igång oss andra när vi går och drar fötterna efter oss . Henns blogg innehåller mycket fina kort, tips och ideer - så titta in där!
Åsa/Asamia - som jag har träffat IRL på mässor på denna sidan av Sverige. Otroligt produktiv och en stor inspirationskälla. Dotra är grymt imponerad av hennes målningsteknik och vem är inte det???
Aud - en underbar stämpelvän i Norge - hon säljer egna stämplar plus att hon är oerhört duktig kortmakare!
Annie -  en ny stjärna på vår himmel!
Mariante - otroligt vad hon kan hitta ute och vad hon kan 'altra'.....gosh!!

Det finns så otroligt många mer att tagga - så otroligt många härliga tjejjer där ute, jag upptäcker alltid nått varenda dag - en STOR kram till er alla! Jag vet att ni finns och ni gör grymt bra grejjer!!!! Det finns både stora och små saker som gör att man ser era fina alster! Ingen nämnd och ingen glömd! Har jag inte kommenterat? Just let me know!

Gunvor muttrar alltid att man kan stämpla på allt som inte rör sig tillräckligt fort för att hinna undan...
För ett par år sedan testade vi servetter och i trädgårdsbutiken hittade jag härliga servetter - i trädgårdsbutiken av alla ställen...de har mycket skojjsigt för oss stämplare.

image73

Jag har använt mej av Fastik gummiklister och strök detta på ett tunnare vitt kartongark. Tog sedan bort alla skikt av servetten tills jag bara hade den mönstrade biten kvar och den satte jag på kartongbiten och drog försiktigt med handen på den. Det går säkert med sådant där decoupage-lim men jag hade inget hemma. Sedan stämplade jag Tim Holtz stora fågel på servetten , inkade in en del av en textstämpel och stämplade andra generationen på kortet (dvs du inkar in stämpeln, stämplar av lätt på ett skräppapper och sedan på motivet, det blir lite svagare och softare). Nu kan ju vän av ordning fråga sig varför jag inte använder de mönstrade papper jag har i billioner men....jag kände inte för det... ;-D

Fick tips om nya Pink Cat studiostämplar....katterna är ju söta men kolla in bakverken! MUMS! Penny Black kommer med en hel del, lite jul och så clearstamps! De har haft en del redan men nu har de även kottarna som clear! Kolla in på den här sidan hos Janet! Även Hero Arts kom med en ny katalog och som många andra företag har de swirlar i sortimentet. Titta runt på deras hemsida - det finns jättemycket tips och en stor galleria!
Whipper snapper kom också med lite nytt i höst och julväg...deras julkulor tilltalade mitt sinne för humor!

Nu har ni att göra en stund...fniss
Kram
Chruss

Edit: Upptäckte att Hero inte har höstkatalogen på sin hemsida, den som jag muttrade om här ovan. Nåja, den kommer nog så småningom! Ledsen att jag hetsat upp er för ingenting - plånkorna mår ju dessbättre kanske bra av det...

Det kommer mera....

Börjat jobba igen - bra väder :-D.
Ska jobba 2 veckor sen ska jag vara ledig 2 veckor.
Hackat och malet men det blir så vissa år - tar vi igen sen.

  image67

Denna har nått en stämpelvän nu så då kan jag visa den här. Stämplarna är sådana där mysiga gnoomisar och kommer från Stampin Up. Det är 3 bitar som är ihophäftade med bandet till vänster så de blir som en liten bok.

image68

En - vad kan det vara...en hÄngel? Fniss....finns väl inte ett märke som dyker upp så ofta i bloggar m m som detta gör....

image69

När man går på picnic brukar det vara lite småkryp - fixade en egen picnic åt dem....

image70

Dessa whippisar...har fångat mitt hjärta...

image71

liksom InkyAntics...

Visst - jag har blandad smak, ibland ska det vara goa motiv, ibland ska det vara collage, jag har liksom perioder när jag snöar in mej på något. Men vad gör det om 75 år? Huvudsaken är att man har KUL!!!!

Kram på er!
Chruss

Linne och frimärken

Vilket härligt väder vi har haft idag, solen har lyst, svaga brisar och ett dopp i poolen...mmmmmm!
Idag har jag gjort ett kort med linnetekniken. Stämpelvännen Eva var först ut med detta, hon är supersnabb med att testa roliga saker eller väcka gammalt till liv.
Linnetekniken finns beskrivet hos Splitcoast - bokmärk det stället! Finns en guldgruva av tekniker att testa!

Nåväl, jag gjorde en linnetraktor idag...

image61
Enda skillnaden var att jag drog snabbt med sandpappret direkt efter att ha stämplat traktorn för att få en ännu mer sliten look. Stämpeln kommer från Serendipity stamps.

Falska frimärken tog Eva upp igen också och den här gången ska jag vara snabbare...hehe...

Här finns det mycket att välja på, en del företag bla 100ProofPress säljer färdigmarkerade papper och mallar till dessa, en del företag (Just for Fun) säljer stämplar och har mallar till dessa m m. Men det kan du göra alldeles själv!
Har du ex Word så gör du en tabellmall med rutor, markerar dessa och väljer kantlinjer och fyllning på formatmenyn och letar reda på streckade linjer. Skriv ut dina frimärken när du är klar i 2 exemplar.
Den ena klipper du ut ''innanmätet'' så nära det streckade du vill. Det går att göra det med OH om du vill spara din mall!
          
Här är min karta                 Här har jag kartan och mallen

Mallen använder du nu för att lägga över kartan och så duttar du i färg efter behag som farbror Melker säger.
När du är nöjd plockar du fram stämplarna. Har du stora stämplar där det bara ska synas delar av - låt mallen ligga kvar och tänk på rutorna nedanför också. Har du små stämplar som passar i rutorna behöver du inte ha mallen kvar utan stämpla på bara.

 
Här är mina frimärken klara för montering

Om du vill kan du även i Word skriva ex Sverige och valören, eller stämpla det efteråt, skriva för hand, rubons etc, finns hur mycket som helst att klura på. Men en sådan där markör man har när man syr och ska markera infodringar etc, sporre har jag för mej att de kallades, de kan man använda om man vill ge en känsla av att det bara är att riva av ett frimärke....Saxen jag använt nedan heter stamps och kommer från Fiskars - jag har inte en susning om den finns kvar, min har några år på nacken....

image65

Så här blev mitt - jag ska skriva en födelsedagsvalör på mina frimärken....
Lycka till med skapandet - fråga gärna om det är nått oklart - och berätta gärna om du gjort något med tekniken - det är bara kul att få se lite alster!

Ha det gott!
Kram Chruss

Fota - inte lätt här inte!

Tog ut min lilla alcoinkslåda och skulle fota...
När jag tröck vart det så här:


Ni ser den tjusiga lådan va? Lillkatten, fröken Ingeborg var ju tvungen att komma som ett jehu....

Hon tyckte ju att HON skulle få plats i mattes blogg...

 

Nåväl här är den - målad med olika blåa toner av alcoinksen, lite svart och liiiite silver.
Jag är så nöjd så!

image56

Nu ska jag gå ut o vattna i växthuset! Ha en skön kväll alla!

image57

Kram Chruss

Daaayyyyyyyyyyoooooo!

Tillbaka!
Oj....jag har fått en hel del gjort på hemmafronten, den saken är klar. Bara att konstatera att i bloggar och forum hänger tanten en hel del.....
Vädret som har varit och är, det är väl som för övriga, taskigt värre. Just nu blåser det enormt igen, men men, det går väl över!

Här hemma har vi fått tillökning!


Den lilla pluttan till höger är en dvärgcockie, de andra är blandras. Vi har haft lite otur med att en dvärgcockietupp och en stor höna blev tagna av räven. Lyan fanns inte långt från oss så de passade allt på. Iofs skulle vi byta ut lite av dem mot yngre förmågor men VI hade tänkt göra det och absolut inte leja bort det till en i röd päls...mutter...

Dotra har blivit lite äldre - tillräckligt för att tycka att Barbie är ju urtöntigt även om det så bara är en klocka som hänger i en hörna i hennes rum. Så jag ''altrade'' helt enkelt om den. Målade det neonrosa i svart, tog en bit svart kartong och stämplade minsta dödskallen från InkyWings, duttade med lite Brilliance Pearlescent Beige över botten och helt plösligt blev det coolt - coolt nog att ha rosa visare kvar...Nu får den hänga synligt iallafall...

Lite härlig social samvaro hinner man också med. En tur med den gamla ångslupen Gerda på Näshultasjön!
Turen tog oss till Hanebergs säteri/slott och ett besök på museumet där. Många fina vagnar och saker. Saker som tom fanns i mitt föräldrahem som tex våffeljärnet! Det är bara att inse....åldern kommer ifatt en!

   

Har hunnit stämpla också - jodå!
Hade ju att göra inför mässan i Leksand men kunde ju inte ladda så en del kort kommer här, liksom helt andra kort...det är inte lätt när man har DT-jobb och ska ladda men det är smällar man får ta. Fast det svider ....

image48

Stämpeln kommer från Stampendous.Jag har använt orange glitterstickles här och var.

image49

Stämpeln kommer från InkyWings - den kollektion hon släppte i Leksand från Pii Design.
Jag har målat med MCP (eller gamsoltekniken/prismacolortekniken, kärt barn har många namn...)

image50

De här två stämplarna kommer från
Aud - ni har väl inte missat hennes svenska stämplar??

image51

Jaja, det kommer nog snart ska ni se - fast ungar brukar ju inte ha samma hämningar som en annan..
Stämplarna kommer från InkyAntics och texten från InkyWings och är färglagda med ovan nämnda MCP-teknik utom himmel och sand som är fluid chalk som jag 'stöpplat' med pensel.

Hann även med att måla min Tim Holtz-låda för alkoinksen. Lisa hade målat sin så tjusigt så jag ville ju också piffa upp min. Men den karamellen fär ni suga på ett tag tills jag lyckats fota den på ett vettigt sätt...

Ha det helt underbart fantastiskt där ute!
Kram
Chruss
RSS 2.0