Brevkort

Idag ska jag visa ett brevkort som man kan göra mycket olika projekt med.Så här se den ut stängd.


BaksidanNärbild av min personliga stämpel. Har beställt den via Prickiform.
Det är ju väldigt populärt med Limited Edition på det mesta just nu men jag tycker den stämpeln passar oss i pysselvärlden bäst för det är ju sällan korten/LO's blir likadana....Insidan


Baksidan

  

Stämpeln med tösen kommer från CC Designs och jag har köpt den här. Målad med copic och lite glitter på vingarna. Halvpärlor i hörnen och som knapp och hårspänne.
Textstämpeln kommer från Minelle.

Jag har utgått från en bas av mellanblå bazzill i storleken 29 cm * 15.5 cm.
Du börjar nereifrån det som sak vara basen - dvs du lägger den korta sidan mot dej och ca 10,2 cm upp så bigar du första gången. Utgår från den bigningen och biga sedan vid 11 cm.
På den bit som ska vara själva stängningen markerar du först 2 cm på båda sidorna, tar ut mitten av de 15,5 cm (7,75 cm) och skär snett därifrån till de markerade 2 cm, så får du det spetsiga locket.
Limma på mönsterpapper och dekorationer, stämplade motiv och text allt efter behag.
Jag har använt ett tunt band för att försluta det hela men det finns hur många lösningar som helst....brads,blomma, knapp, etc etc.

Man kan även använda det som en 'plånbok', dvs limma dit fack, du kan t o m embossa och göra det som denna från Splitcoast.

Chruss

Embossing med olika foldrar

Jag är ägare av en dylikt grön groda och lite embossingfoldrars av olika slag, stora samt smala.
Kika här (scrolla ner på sidan) så ser du hur de ser ut.

Jag gjorde lite olika varianter på detta för att tipsa lite.Här har jag bara embossat rätt upp o ner i kanten på det rosa bazzillbasstommen. Stämplat och målat ett motiv med MCP - stämpeln är en Tina Wenke. Lite glossy på ljusen och halvpärlor i höger nederkant samt en blomma med halvpärla i mitten.Klicka på bilden så ser du en detaljbild av själva embossingen.

Nästa variant:Här är det samma princip som förra med undantaget att jag har vikt basen vid embossingen och limmat ihop detta inuti kortet - dvs du embossar, viker där det ser bäst ut, limmar fast den embossade biten mot kortbasen.

 Klicka på bilden så ser du kanske (eerrrh) lite mer.

   

Mönstrat papper i form av en spillbit, stämplade direkt på papperet. Stämpeln kommer från PaperBag studios.
Blomma med hjärtbrad och en bit spets.

Nästa kort blev lite mer...
Jag har stämplat lejonet på OH-papper med Staz-On, på baksidan har jag satt fast en självhäftande bit (det går bra med dubbelhäftande tejp, kanske mer pilligt så man får det bra), klipper till och sedan drar jag bort skyddsarket och använder bladguld över hela biten. Sedan är det bara att montera det som du vill ha det.Här har jag gjort kanten med samma princip som det förra plus att jag satt fast lite eyelets innan jag limmade ihop det.

Andra tips är att kanske knyta ett band i eyeletsen, anv brads, knappar, sy, etc etc.
Det är ju som de vise säger, bara fantasin som sätter gränser.

Good luck

RSS 2.0