Familjelivet

Matte lilla!

Kategori: Allmänt

Ja, ser ni, hon har otur hon.
I måndags em började hon frysa när hon satt o jobbade och näsan gjorde himla ont, typ som en stor finne bosatt sig där..
Sen blev det bara värre o värre o när hon jobbat klart så var det soffan. En fleecefilt.
Efter en stund ville hon ha upp febertermometern, mer filtar och kaminen på.
Då hade hon sådär 39,1 vilket är illa sa husse som var tvärsäker på influensan eller bihåleinflammation.
Matte fortsatte frysa o sova på soffan och när hon gick o la sig vid halv nio hade febern stigit till 39,8 grader och hon hade ont i ansiktet.
När hon vaknade dagen efter så var hon feberfri men fruktansvärt trött och höll på att GALLSKRIKA när hon såg sig själv i spegeln! Näsan var illröd och varje sida om den också, plus att hon var svullen och det gjorde ONT.
Stackars matte vår!
Så hon ringde vårdcentralen, ett sådant där ställe med veterinärer för människor.
Hon fick komma på em och en snabbsänka togs på henne, man sticker i fingret o samlar upp blod. Så det är ingen doktor där inte, det är vampyrer!

Fick hon komma till doktorn som blev jättebekymrad för matte såg ut + att hennes sänka var alldeles för hög. Så en till fick komma och titta på matte + att det ringdes upp till infektion på stora lasarettet. Men de beslutade att matte bums skulle äta penicillin + åka direkt upp till akuten om hon bara blev en aning sämre. Basta!
Det matte hade fått var en mycket kraftig bakterieinfektion under huden - en del kallar det för rosfeber - som kan bli blodförgiftning om man inte behandlar det.

Matte hämtade ut medicinen och åkte hem o började knapra. Men hon var så trött så det var inte mycket liv i henne, mattekraken!
Dagen efter mådde hon bättre fast hon var trött och idag var hon på återbesök - då hade sänkan sjunkit från 52 till 20 och ömheten gått ner även om hon fortfarande är hemskt röd. Men hon mår bättre och det vovvar vi på!

Här kommer ett gräsligt foto på en trött matte:Så det kan bli va???

VOV
Harry&Ludde