Familjelivet

Gamla året slut och det nya skälldes in...

Kategori: Allmänt

Hallå!
Här har det varit liv i luckan.
Matte o husse har varit gifta i 19 år så då brukar de gå ut o äta. Lillmatte hade bokat bord, fixat skjuts o blommor men maten fick de allt betala själva... 
 O matte hade KAOS på jobbet så det var lite...rafflande.

Så blommorna fick de innan - husse knatade in och skulle hämta en vas och kommer tillbaka och ställer den på diskbänken till matte. Hon grejjar o har sig och tar sedan vasen....och undrar varför det ligger en massa ludd,bitar av trasor och...kattmat i vasen... Så hon säger det högt, häller ut det och ägnar sig åt blommorna.
Husse kommer ju farande och undrar vad matte pratar om...kattmat i vasen...tittar konstigt på henne men inser att hon har rätt. Ny runda ut i grovköket...aaaaaaaaaaaaaahhhh utbrister han sen...en råttaaaaaaaaaaaa.
Den tar vi när vi kommer hem.

När de kom hem så for ju matte ut i grovköket och öppnar först skåp nummer ett o ser råttbajs.
Öppnar skåp nummer 2, råttbajs....drar hon i en av trådkorgarna där och sedan hör man bara ett avgrundsvrål!
Kom råttan skuttande...så matte for ut i köket...
Husse laddade fällan och tog den.

Iallafall hade den där filuren bajsat och pinkat överallt.
2 till vaser var det kattmat i, en hade tom en strumpa, massor av trasor var sönderätna, matte hade pyssel i det andra skåpet med bl a plasthandskar, där var det trasigt och kattmat...
Sedan har matte Barbie, Ken o Skipperdockor från 60-talet så hon vågade knappt öppna o titta men de hade klarat sig.En mycket företagsam herre det där. Att katterna inte hört den tycker de är märkligt...

Ett enda träd stöp för husse o matte när Dagmar var här, en gammal död gran fick husse äntligen hjälp att ta ner... :-DIdag har det snöat här men nu är termometern på väg upp så det blir väl bara skit av det hela.

Fyrverkerierna klarade vi bra, närmaste raketbas var ca 1 km bort och både Ludde o jag var ute och skällde ut dem sen gick vi o la oss.
Matte o husse var lite oroliga för mej eftersom jag blev så rädd förra nyårsaftonen men vi klarade oss bra - det är värre för de hundar som är inne i stan.

Vov på er!
HarryKOMMENTARER:

 • Gunvor säger:
  2012-01-02 | 06:28:49
  Bloggadress: http://gunvors.blogg.se/

  gah Råtta?????? Jag har haft det i pysselskåpet också - den hade gått loss på tags och ATC-baser m m och förstört. För att inte tala om lukten av råttpiss! Efter det fick hundens matskål lock på nätterna. Hoppas ni kan hålla dem borta nu!  Kram och god fortsättning på 2012.

  /Gunvor

 • Brudarna Åkersberga säger:
  2012-01-02 | 11:00:03

  Vovov och god fortsättning. Skönt att höra att ni klarade smällarna. vi fick åka till gunilla o gunnar för att annars skulle Cezzan bli hispig. Matte hade ingen lust att sitta i badrummmet och läsa för oss igen , det hjälpteinte kan jag tala om.

  Jag Chicka kan inte förstå att det är något att bli hysterisk över men skäller Cezzan så måste jag hjälpa till. Sen tycker jag att ni får sätta bli på kattorna så de tar råttisarna. Kram från mamma Chicka och dom övriga till er och dom tvåbenta

Kommentera inlägget här: