Tallinn

Japp, så är det, en tripp till Tallinn per båt blev det för familjen. Exklusive husdjur.

Vi åkte buss upp och hem, trist väder men det brydde inte vi oss om.
Vi hade bokat buffé som tyvärr var väldigt smaklös. Dagen efter åt vi i 'steak house' och där var maten klart bättre men servicen var obefintlig. Suck. Antingen beror det på när man åker eller så är det rederiet dåligt, jag vet inte.
Det verkade som om de flesta inte trivdes med sina jobb heller för det var ytters ytterst sällan man fick ett vänligt leende. Visst är det träligt att jobba på de här båtarna med tanke på en del fylla osv men det var väldigt mycket barnfamiljer och äldre, ungdomarna åker nog mer åt helgerna till kanske.

Tallinn däremot gav mersmak - en helt underbar stad!!
När vi traskade i land så var det klibbigt väder, typ åska och hela familjen var bra svettig efter en stund - men sedan klarnade det upp och fläktade...
Vi tog siktet mot gamla stan och det var verkligen härligt. Massor av uteserveringar, massor av läckra butiker, även en del som finns hemma men inte så många inne i gamla stan. Väldigt mycket lokalt fint handarbete längs med den gamla stadsmuren.
Jag var i Riga med jobbet för ett par år sedan och de kanske har kommit ifatt nu men då var Riga väldigt slitet och kommersiellt jmf med Tallinn som vann helt överlägset. Renare och snyggare. Så jag rekommenderar verkligen Tallinn.


Det kom lite regn men det störde oss aldrig. Den här bilden är tagen på Rådhusplatsen, husen ligger tätt med smala gator överallt.
Vi hann dessutom precis ombord på eftermiddagen innan himlen öppnade sig med ett par rejäla skyfall.

Nu ska jag gosa lite med Luddebullen!

Kram!
Chruss


Kommentarer
Anki o Olli

Hej!

Håller md om att Tallin särskilt den Gamla staden är trevlig med mycket att se på. Synd att båtresan blev tråkig. vi missförstod er och trodde det var till Helsingfors ni skulle åka till. Kan rekommendera om ni åker till Tallin fler gånger att åka till svarta marknaden. Lite jobbig att gå på för alla vill sälja men samtidigt var det fascinerat att se på. och så trodde dom att man kunde finska. Kram på er så syns vi på söndag

2010-08-04 @ 23:43:19
AnnikaS

Det låter som att Tallin var en mysig stad och att ni hade en rätt ok resa.



En liten fågel viskade att det är din födelsedag idag. Stort grattis på födelsedagen!!!

kram Annika

2010-08-06 @ 15:50:22
URL: http://annikas-kreativa-sida.blogspot.com
sari

Tallin är en vacker & romantisk stad, speciellt gamla delen...Har oxå märket att personalen på båtarna verkar ... för trötta...=) Men skönt att ni hade en trevlig resa!

2010-08-07 @ 17:08:04
URL: http://sari-sariscards.blogspot.com
Elwa

Precis så tyckte vi också när vi åkte förra året... Med alldeles nya båten. Ingen service alls, inte ens på den dyrare restaurangen. Och ingen tycktes trivas på jobbet - så uppfattade vi också det. Guiden (bussresa för vår del) frågade mig vad jag tyckte om maten, och jag sa ju att man kunnat förvänta sig mycket mer. Hon höll med! Nog måste de väl skärpa sig? Men Tallin - helt underbart!

2010-08-09 @ 08:34:35
URL: http://verksta.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0